Konya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kürt meselesinin çözülmesi için TBMM'de grubu bulunan siyası partiler tarafından toplumsal mutabakat komisyonunun kurulması gerektiğini kaydeden Günaydın, şunları söyledi:

"Biz diyoruz ki Kürt meselesi için bir toplumsal mutabakat kuralım. Bunun için mecliste grubu bulunan bütün siyasal partiler ikişer milletvekili versinler ve bu komisyon Kürt meselesini ele alsın. Herkes kendi görüşleri çercevesinde meselenin nasıl çözülebelieceğine yönelik katkısını ortaya koysun. Bizim bu çalışmamızdan hemen sonra AK Parti'nin Kürtçe'yi seçmeli bir ders olması yolunda bir adımının atıldığını gördük." 

TÜRKİYE 2011 YILINDA 104 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET AÇIĞI VERMİŞTİR

Türkiye'nin ekonomisinin günden güne kötü gittiğini ifade eden Günaydın, "AK Parti diyor ki Türkiye, dünyanın en önemli ekonomisi arasında. Türkiye 2011 yılında 136 milyar dolar ihracat yaptı. Bu son derece önemli bir rekordur, fakat aynı yıl Türkiye 2011 yılını 240 milyar dolar ithalatla kapatmıştır. Başka bir değişle Türkiye 104 milyar dolar dış ticaret açığı vermiştir. Türkiye topraklarını, sularını, otoyollarını satmaktadır. Bu fotoğraf, Türkiye'nin artık üretemediğinin, buna karşılık mevcutu tüketerek çarkı döndürdüğünün fotoğrafdır."

TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA ZORLU BİR SÜRECE GİRİYOR

Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerinin günden güne bozulduğunu ifade eden Günaydın, ülkenin Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkarlarına hizmet eden bir hal aldığını söyledi. Türkiye'nin tüm komşularıyla sorunlu hale geldiğini belirten Günaydın, "Bu tablo ortadayken Türkiye Cumhuriyeti, Amerika'nın zorlamısyla, tampon bölge oluşturmak için Suriye'ye girmeye ortam hazırlanıyor. Bütün bu süreç dış politikada da Türkiye'nin zorlu bir sürece girdiğini gösteriyor" dedi. 



HK(İA/SS)