CHP MYK toplantısı sonrası yazılı bir açıklamala yayınlayan parti sözcüsü Birgül Ayman Güler, toplantıda eğitim sistemini değiştirmeye yönelik tasarının geri çekilmesi gerektiği görüşünü bir kez daha vurguladıklarını bildiren Güler, tasarının hükümet yasa tasarısı olarak değil, konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından kanun teklifi olarak gündeme getirilmesinin yadırganacak bir tercih olduğunu söyledi.

Teklifte yapılacak değişikliklerin, özündeki yanlışı düzeltmeye yetmeyeceğini savunan Güler, "Kız çocuklarının geleceğini karartan yapısından ötürü bu teklifin geri çekilmesi, kız çocuklarımıza 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde verilebilecek en önemli armağanlardan biri olacaktır. Çağımızda, temel eğitimin amacı meslek adamı değil, iyi yurttaş yetiştirmektir. Doğru uygulama, mesleki eğitimde daha ileri yaş ve daha kısa öğretim süresi ilkesine göre hareket etmekten geçer. Bu çerçevede kız ve erkek çocuklarımız, kesintisiz 12 yıllık temel eğitim hakkına kavuşturulmalıdırlar. Bizlerin görevi budur; çocuklarımızın hak ettikleri de böyle bir temel eğitim sisteminden ibarettir. CHP, bu ilkeler temelinde hazırlanacak bir yasa tasarısını özlemektedir" dedi.

TÜRKİYE SURİYE İLİŞKİLERİ

Birgül Ayman Güler, AK Parti hükümetinin Suriye ile ilişkileri tehlikeli bir noktaya getirdiğini kaydettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Suriyeli muhaliflere yapılacak silah yardımının Türkiye’de oluşturulacak bir merkez tarafından yönetilmesi, Suriye’nin içişlerine karışmanın ötesinde komşu ülkeye savaş ilan etmekle eşdeğer olacaktır. Bu gidişat Türkiye’yi, Suriye’deki çatışmaların içine çeker. AKP iktidarının izlediği bu vahim politika, gelecekte ülkemizin bütünlüğüne kastedebilecek çevrelerce emsal olarak alınıp istismar edilebilecektir."

GD(SSA)