Birgül Ayman Güler, dün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) geç bitmesi nedeniyle MYK'nın çalışmaları hakkındaki basın toplantısını bugün düzenlediklerini belirtti. Güler, açıklamasının başında Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde şehit olan 3 askere rahmet, aileleriyle ile Türk milletine başsağlığı dilediklerini belirtti.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uludere olayında istihbaratın nereden alındığını sık sık sorduğunu hatırlatan Güler, şöyle konuştu:

"Bunun yanıtını ne yazık ki dün bir Amerikan gazetesi verdi. Dedi ki; 'İstihbaratı, ABD istihbaratı verdi'. Yani okyanus ötesinden aldığımız bir istihbaratla hareket ettiğimizi öne sürdü. Daha önce Başbakan, 'Milli kaynaklıdır istihbarat' demişti. Bunun kaza, kader, ecel olmadığını en başından beri söylemiştik. İstihbaratın kaynağını en başından sormuştuk, şimdi gelinen nokta hala karanlıktır. Ortada halkımızı yanlış bilgilendiren daha açık söyleyelim halkımıza yalan söyleyen bir Başbakan var. Bu yalanı özür dileyerek düzeltmesi gerektiği kanısındayız. Ülkemizin en kritik konularını, yabancı bir istihbarat teşkilatına teslim etmiş olan bu hükümetin sorumluluğunun artık farkına varması kanısındayız. Aslında 'Millidir istihbarat kaynağı' dendikten sonra şimdi bir Amerikan kaynağının söz konusu olduğunu duyunca doğrusu, MYK içindeki değerledirmemiz şu oldu; AKP iktidarı ABD 'yi o kadar çok kendinden sayıyor ki bu gayri milli kaynağı, milli saymış olabilir."

"HÜKÜMETİN AÇIKLAMA YAPMASINI BEKLİYORUZ"

Birgül Ayman Güler, "Uludere'deki 34 kişinin ölenlerin yabancı istihbarat kaynaklarına dayanılarak katledilmesini hükümetin suçu ve bir siyasal cinayet olarak değerlendiriyoruz. Burada verilen yanlış bilgiler manzumesine artık bir son verilmesini, özür dilenmesini ve doğru bilgi ile kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz. Bunun kaza, kader, ecel olmadığını en başından beri söylemiştik. İstihbaratın kaynağını en başından sormuştuk, şimdi gelinen nokta hala karanlıktır. Hükümetten sorumluluğunu yerine getirmesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.