İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz, 32 yıl önce darbeyi gerçekleştiren Kenan Evren ve arkadaşlarını 'Faşist' olarak nitelendirdi. 12 Eylül için 'Faşist askeri darbe' tanımlamasını tercih eden Kurnaz, darbenin, emperyalizmin çıkarları doğrultusunda, ABD'nin onayıyla yapaldığı iddia etti. İl Başkanı Kurnaz, "Bu darbenin faturası ülkemiz ve halkımız tarafından ağır bir şekilde ödenmiş ve halen de ödenmektedir" dedi. 12 Eylül yargılamalarının iktidar eliyle baltalandığını, engellendiğini ve geciktirildiğini savunan Kurnaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ortada adli yargılamanın olmadığı açıktır. İki yüzlü politakayı ilke edinen AKP hükümeti 'Yine olsa yine yaparım' diyen Kenan Evren'e tepki dahi göstermemektedir. 12 Eylül darbesinin ürünü AKP hükümeti, bu tavrı ile vefa borcunu ödemektedir. Bugün sözde darbe iddialarına dayanan soruşturmalar nedeniyle cezaevinde bulunan milletvekillerimiz, gazetecilerimiz, yazarlarımız suçlarını dahi bilmemektedir."

'Darbeciler halka hesap verecek' sloganının atıldığı basın çakılmasında CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz, "Darbeciler ve işkenceciler er ya da geç hesap verecek" dedi.

Basın açıklamasında 12 Eylül askeri darbesinin ardından gözaltına alınıp tutuklanan ve Dev-Yol davasından 11 yıl tutuklu kalan İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çetin de 12 Eylül günlerinde yaşadıklarını anlattı.