Ankara'dan karayoluyla Sivas'a giden CHP milletvekilleri Kamer Genç, İlhan Cihaner ve Süheyl Batum, Yozgat'ta CHP teşkilatını ziyaret etti. CHP'li vekiller burada sabah kahvaltısını bazı sivil toplum örgütlerinin il temsilcileriyle birlikte yaparken, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. 

CHP'li Kamer Genç, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili bir soru üzerine, Deniz Feneri e.V davasına vurgu yaparak, "Bu Deniz Feneri davasında sizin hemşehrileriniz de çok var, Almanya’da. Kombasan var, Yimpaş var. Fakir fukaranın alın terini ceplerine indirdiler. Ama bunları ceplerine indirirken tek başlarına yemediler ki. Sizin bu milletvekillerinin onlarla çekilmiş fotoğrafları yok mu? Açılışlarına gitmediler mi, onların yanında onlara destek olmadılar mı? O milletvekilleri halk tarafından seçilmedi mi?" diye konuştu.

3 yıldır cezaevinde olan milletvekillerinin henüz hangi suçtan tutuklu bulunduklarının dahi açıklanmadığını kaydeden Genç, şöyle devam etti:

"İnsanlarda bir vicdan olur, ar olur, edep olur. Arkadaşların bir suçu yok, bunları tutuksuz yargılayın, gelsinler parlamentoda görevlerini yapsınlar, ondan sonra da mahkeme karar verirse hayhay. Ama şimdi Özel Yetkili Mahkemelerden bir kısmı Fetullah Gülen’in adamı, bir kısmı Tayyip Erdoğan’ın adamı, zaten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu diye bir kurul yok. Eskiden birkaç tane kişiye tahliye kararı veren bütün hakimleri ortadan kaldırdılar. Bir memlekette yargı böyle yapılabilir mi?"

Genelkurmay Başkanı'nın cezaevine sokularak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ‘terör örgütü’ konumuna düşürüldüğünü iddia eden Genç, "İşte memleketin Genelkurmay Başkanını içeri aldılar. Hangi gerekçe ile? 'Terör örgütü' suçlamasıyla. Onu içeri alıyor. Ben geçen gün gittim hapishanede görüştüm. 'Kardeşim' diyor, 'Eğer ben silahlı terör örgütü başkanı isem, silahlı terör örgütü kimdir, Türk Silahlı Kuvvetleri mi dir? Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bir silahlı örgüt kurmuştur' Böyle bir şey olur mu? Yani bir hakim hangi yetkiyle Türkiye’de halkın göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'Siz silahlı terör örgütüsünüz' diyebiliyor. Hangi hakim, bu cesareti kimden alıyor? Bir devleti ayakta tutan en önemli güç silahlı kuvvetleridir. Millet olarak artık onurumuzu korumamız için bir an önce bu AKP iktidarından kurtulmamız lazım."

Milletvekili İlhan Cihaner ise insanların ekonomik anlamda ciddi sorunlar içerisinde olduklarını söyleyerek, "Meclis'te sürekli yurttaşlarımızdan bize gelen talepler, şikayetler var. AKP artık üretmeyen, tüm katma değerini yurt dışına göre oluşturan, emperyalizmin ekonomik alandaki çıkarlarının temsilcisi konumuna gelmiş. Cumhuriyetin yıllardan beri biriktirdiği tüm kazanımlarını haraç mezat satmakta" dedi.

Süheyl Batum ise ekonomik açıdan Türkiye’nin iyi durumda olmadığını örnekler vererek anlattı. Batum, şöyle konuştu:

"Yunanistan ekonomik kriz yaşıyor ve geçtiğimiz günlerde Yunanlı bakan bir laf etti ve Türkiye’de çıt yok. Yunanlı Bakan, Yunanistan’ın ekonomik krizden kurtulabilmesi için bir formül ortaya attı ve Türkiye’yi örnek gösterdi. 'Çiftçimizin durumunu Türkiye’deki çiftçinin durumuna düşürürsek, memur maaşlarını Türkiye’deki memurların seviyesine getirirsek, öğretmenleri, Türkiye’deki öğretmenlerin durumuna düşürürsek hemen yarın ekonomik krizden kurtuluruz' diye bir laf etti ve Türkiye’den çıt çıkmadı."



HG(AY/SS)