BİHDER Başkanı Ömer Bütüner ve Memur- Sen Burdur Şube Başkanı Ömer Faruk Bilgiç, Burdur Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Genç'in 27 Mayıs'ta Burdur'da düzenlenen 'Milli Anayasa Forumu'ndaki konuşmalarını hatırlatan Başkan Bütüner, şöyle dedi:

"Kamer Genç konuşmasında 'Eğer bizim kabul etmeyeceğimiz bir anayasa gelirse, bunu komisyondan geçirmeyiz. Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele, kana kan. Herkesin bilmesi lazım, arkasından Genel Kurul'a gelecek. Aynı mücadeleyi orada yapacağız' demişti. Kamer Genç, bu açıklamalarıyla ifade özgürlüğünün sınırlarını aşarak halkı suç işlemeye, kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmiş, 5237 sayılı TCK’nın 214, 216, 217 ve 218'inci maddelerini açıkça ihlal etmiştir. Bu ifadelerin, toplum nazarında yankı bulması durumunda ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceği hepimizin malumudur. Cepheleşmenin bu ülkeye ne gibi zararlar verdiğini daha önce hep birlikte gördük."

Ömer Bütüner, mücadelelerin kavgayla, silahla, kanla değil tamamen meşru zeminlerde olacağını anlattı. Bütüner, "Bu itibarla bizler, bu acıların tekrar yaşanmaması için sorumluluk sahibi sivil toplum kuruluşları olarak Kamer Genç’in konusu suç oluşturan eylem ve söylemi dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Bütüner, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kamer Genç hakkında konuşmasından dolayı gerekli soruşturmanın yapılmasını talep ettiklerini kaydetti. Bütüner, "TBMM Başkanlığı'ndan Kamer Genç'in dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edilmesini, hakkında kamu davası açılarak eylemine uyan maddelere cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Ömer Bütüner ve yanındakiler, dilekçelerini şikayet savcılığına verdi.