Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Çotlu, Düzce ve Ağzıbüyük köylerine giden CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, muhtarlar ve köy sakinleri ile görüştü, konteyner kent kurulması öngörülen merayı gezdi. Kurulacak konteyner kentin köylülerden saklandığını ve bilgilendirme yapılmadığını öne süren Ali Demirçalı, "Suriye'den gelecekler için kurulacak konteynır kent bölgesini gezdim. 18 bin kişinin yerleştirileceği söyleniyor. Köylülerimiz sıkıntılı. Hiç kimse bilgi vermiyor. Köyde yaşayan vatandaşlarımız sıkıntılı, tedirgin. Burada bir kent kuruluyor. Bin 500, 2 bin dönümlük bir alan. Bu köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın haklı isyanı var. Ülkemizde hayvancılık bitmiş, köylülerimizin hayvancılık yapmasının, tarım yapmasının önüne geçiliyor. Uygulamayı doğru bir karar olarak görmüyoruz. Binlerce kişi getirilecek, yerleştirilecek. Hiçbir planlamanın yapılmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Demirçalı, Suriyeliler için kurulacak konteynır kent konusundaki endişelerini dile getirirken, "Umarım burada vatandaşımız ile mülteciler karşı karşıya gelmez. Bu sorun mutlaka çözülmeli, vatandaşlarımızın endişeleri, tedirginliği ortadan kaldırılmalıdır. Mültecileri devlet koruyor, köylülerimizi, vatandaşlarımızı kim koruyacak?" diye tepki gösterdi.

Çotlu, Düzce ve Ağzıbüyük köylüleri de Suriyeliler için kurulacak konteynır kent ile ilgili Vali dahil, kaymakam ve il yöneticilerinden bilgi alamadıklarını, kendilerinin bilgilendirilmediğini ifade ettiler. Köylüler, "Konteynır kentin kurulacağı alan mera. Bu alanda köylerimizin içme ve kullanma suyu bu alanda. Huzurumuz kaçtı" diye şikayet etti.