Yazılı bir açıklama yapan Aytun Çıray, "Prensip olarak her AKP milletvekili ile muhatap olmamak için azami dikkat sarfediyorum. Ancak AKP İzmir milletvekili Rıfat Sait artık edep sınırlarını aşarak hem Balkanlılar'ı hem de İzmirliler'i utandıracak işlere soyununca, kendimi bir şeyler söylemek zorunda hissettim" dedi. Çıray şunları söyledi:

"Sözde Izmirliler Sait'e, 'Yaşam tarzımız değişecek mi? Kordon'da rakımızı rahatlıkla içebilecek miyiz? Yoksa içkili, eğlence mekanlarını kapatacak mısınız?' yönünde sorular soruyormuş. O da İzmirliler'in bu endişelerini gidermek için AKP tarafından yönetilen İstanbul'a tur düzenleme kararı almış. İzmirliler'e Kuruçeşme'deki eğlence mekanlarını gezdirip 'Reina' ve 'Locca'da içki de içirecekmiş. Böylece 'İstanbul'u AK Parti yönetiyor ama hayat tarzına müdahale edilmiyor' mesajını verecekmiş. Çok ayıp çok. Tayyip bey sık sık gaf yapan Mehmet Metiner'e, 'Sen biraz sus Mehmet' demişti. Acaba bu milletvekiline ne diyecek merak ediyorum? Sayın Sait nasıl bir İzmir milletvekilidir ki İzmirliler'in kaybetmek istemedikleri hayat tarzından ne kastettiklerini hala anlamamış. Nasıl bir ruh haline sahipse, İzmirliler'in akıllarına varsa yoksa meyhaneleri taktıklarını zannetmiş. Tabii ki her medeni toplum gibi İzmirliler de yorgunluklarını atmak için dinlenmeyi, eğlenmeyi severler. Ancak İzmirliler'in kaybetmek istemediklerin hayat tarzları, ifadesini içkide bulmaz. İzmirliler'in kaybetmek istemedikleri hayat tarzından kastettikleri laik, demokratik cumhuriyettir; modernleşmedir, kadın haklarıdır, ahlaktır, özgürlükleridir, hukukun üstünlüğüdür."

Rıfat Sait'in, her gün binlercesinin ziyaret ettiği İstanbul'da İzmirliler'e bilmedikleri neyi göstereceğini çok merak ettiğini dile getiren Çıray açıklamasına şöyle son verdi:

"Hiçbir siyasi kaygı gözetmeden tekrar ediyorum: Sait kardeşimizin bu projesi ayıplı bir projedir. Görgüsüz ve ilkesiz insanlar zannettiği İzmirliler'den acilen özür dilemelidir."



(AÖ/SS)