Kazada ölen vatandaşların kanının yerde kalmayacağını ifade eden Çıray, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı hedef aldı. Hesabın iki gariban makiniste çıkartılmaya çalışıldığını belirten Çıray, "TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ellerine de 41 vatandaşımızın kanı bulaştı. Siyasallaştırdıkları yargı eliyle şimdilik kurtulduklarını düşünüyorlar, hatta seviniyorlar ancak yanılıyorlar. Bu hesap ahirete kalmayacak. CHP iktidarında dosya yeniden açılacak ve Silivri tarzı özel yetkili mahkemelerde Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm sorumlular adalete hesap verecek" diye konuştu.

BİR CAN KAÇ KİLOMETRE DUBLE YOL EDER ?

Ulaştırma Bakanı'nı Pamukova duruşmalarına gitmemek ve yargıdan kaçmakla suçlayan Aytun Çıray şöyle konuştu:

"Madem suçsuz gitsin yargılansın. Neden korkuyor ? Bu ayıpla yaşanır mı? Gelişmiş bir demokraside Yıldırım o koltukta oturamaz. Oysa kendisi hala Ulaştırma Bakanı. Her gün açılışlara, kokteyllere katılıyor. Duble yollardan, limanlardan ahkam kesiyor. Bir can Bakan Yıldırım'ın kantarında kaç kilometre duble yol eder ? Ne yaparsa yapsın artık ellerinde kan var. Pamukova duruşmalarından birine neden gidemiyor ? Oradaki vatandaşların gözlerine bakarak neden 'benim bir günahım yok, bu iki makinistin suçu' diyemiyor. Kendisi de herkes de gerçek suçluyu biliyor"

SÜREÇ TRAJİKOMİK

Olayın üzerinden 7,5 yıl geçtiğini ancak mahkemelerin bir türlü karar verememelerini trajikomik olarak nitelendiren Çıray, "Bilirkişi raporuna göre hızlı tren projesi alt yapısı olmadan cinayetten farksız. Ancak yargı bu gerçeği bir türlü göremedi. Süreç hep bir garip ilerledi. Mahkemeler iki kez usul hatası yaptı. Birinde sanık ve avukat isimlerini unuttu, gerekçeli kararda da suç yerini yazmadı. Son duruşmaya ifade vermeye gelmesi gereken 5 kişi de gelmeyince dava zaman aşımına uğramış oldu. Bu kararla kazada yakınlarını kaybedenler adalete olan inançlarını yitirdiler. Demek ki AKP'inin adaleti sadece adındaymış" dedi.

Kamu vicdanının olayla ilgili çoktan hüküm verdiğini kaydeden Çıray, alt yapısı olmayan projeyi siyasi şov amacıyla uygulamaya sokan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve üstlerinden aferin almaya çalışan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın gerçek suçlular olduğunu söylyerek konuşmasını tamamladı.