Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, içinde bulundukları çift kabin kamyonetin takla atmasıyla yaşamlarını yitiren Bayramiç Belediye Meclis üyesi CHP'li Reşit Tümer ile işadamı Hidayet Bayındır için ilk cenaze töreni belediye hizmet binası önünde yapıldı. Buradaki törene, Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin Tuncer başta olmak üzere, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Ezine Belediye Başkanı CHP'li Halil Büyükerol, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile çok sayıda partili, ailesi ve yakınları katıldı. Kazada can veren Reşit Tümer'in eşi Nadire Tümer (54) ile çocukları Özge (20) ve Ayşenur (23) babalarının tabutu başında gözyaşı döktü.

BELEDİYE BAŞKANI TABUTA SARILIP AĞLADI

Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, törende yaptığı konuşmada, "Reşit arkadaşımız çok olgun bir kişiliğe sahipti. Onun bendeki en büyük hatırası, hiçbir şeye kızmamasıydı" dedikten sonra gözyaşlarını tutamadı. Başkan Tuncer, bir dönem belediye başkan yardımcılığı da yapan mesai arkadaşı Reşit Tümer'in tabutuna sarılıp uzun süre ağladı.

İKİNCİ TÖREN CAMİDE YAPILDI

Belediye önündeki törenin ardından, Reşit Tümer ile kazada hayatını kaybeden nakliyeci işadamı Hidayet Bayındır, Bayramiç Çarşı Camii'ndeki törenin ardından ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Camideki cenaze töreninde Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Sedat Laçiner de yeraldı.

Aynı kazada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Çanakkale Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Bayramiç Belediye Meclis üyesi AK Parti'li Mehmet Özer'in de yarın öğle namazının ardından ilçede son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

BAYRAMİÇ (Çanakkale),