"CHP'ye yönelik yürütülen soruşturmalar ve belediyelerde yapılan aramaları" konu alan toplantıda, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Yervant Özuzun, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Suna Göçer yeraldı.


"CHP'Lİ BELEDİYELERE CİDDİ BİR SALDIRI SÖZKONUSU"


Salıcı toplantının temel amacının CHP'li belediyelere son dönemde yapılan saldırılar olduğunu söyledi. Oğuz Kaan Salıcı, "Şu anda bu 12 belediye başkanı arkadaşımız sosyal demokrat belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkımıza hizmet vermeye çalışıyorlar" diyerek, AK Parti'nin bundan rahatsız olduğunu dile getirdi. Maltepe Belediyesi'nden başlayan operasyonların Silivri, Sarıyer, Avcılar, Büyükçekmece, Kadıköy ve Adalar belediyesiyle devam ettiğini söyleyen Salıcı, "AKP'li belediyelere yapılmayan herşey muhafetteki belediyelere yapılmakta. Özellikle CHP'li belediyelere ciddi bir saldırı sözkonusu. Bizim belediye başkanlarmızın neredeyse tamamının cep telefonları dinlenmekte. Belediye başkanının halka hizmet etmekten başka görevi ve niyeti yok. Belediye başkanının telefonunu dinlemekten baskı altına almaktan, belediye çalışanlarını kameralar eşliğinden tutuklamaktan ve daha sonra da paşa paşa salıvermekte amaçlanan şey nedir? Amaçlanan şey CHP'li belediyeleri siyaseten itibarsızlaştırmaktır. Biz İstanbul İl Başkanlığı olarak, bu itibarsızlaştırma çabalarına karşı dimdik duracağız ve bunların sonuç vermemesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.


"SAYIN BAŞBAKAN CHP'Lİ BELEDİYELERLE HESAPLAŞMA YOLUNA GİTMEYE ÇALIŞIYOR"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri Alman vakıflarından para almak ve bunları terör örgütüne aktarmakla suçladığını hatırlatan Oğuz Kaan Salıcı, "Ne oldu? Türkiye - Almanya Mali İşbirliği anlaşmasının altında kendi imzası çıktı. Çoğunluğu AKP'li belediyeler tarafından alınmış olan kredilerin altında Hazine Müsteşarlığı'nın onayı çıktı. Resmi muhatap olarak Türk Belediyeler Birliği'nin başkanlığının kabul edildiği, o başkanın da Kadir Topbaş olduğu ortaya çıktı. Sayın Başbakan yalan yanlış bilgiler vererek, bazen kendisini trajikomik hale düşürme pahasına CHP'li belediyelerle 2014 yılında bir hesaplaşmaya giremeyeceğini görerek, önceden siyaseten hesaplaşma yoluna gitmeye çalışıyor" diye konuştu.


Oğuz Kaan Salıcı, "Bizim belediyelerimizin hiçbirinin verilemeyecek hesabı yoktur. Eğer elinizde bir bilgi ve belge varsa bizim yargıdan kaçma gibi yaklaşımımız hiçbir zaman olmadı. Varsa elinizde bilgi ve belge buyurun getirin açıklayın biz de gereğini yapalım, ama elinizde bilgi belge olmadan belediye ve belediye başkanlarımıza yapacağınız saldırıların tamamının karşısında CHP örgütünce CHP'lileri bulacaksınız" diye konuştu.


"GÜCÜNÜZ YETİYORSA BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI SANDIKTA YENİN"


CHP'li belediyelerin her gün inceleme altında olduğunu söyleyen Salıcı, "Normalde belediyelerimiz İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından bazen bir bazen de iki yılda bir incelemeye tabi tutulur. Bu 2009 seçimlerine kadar normal usuldü. Bugün Büyükçekmece Belediye Başkanımızın belediyesine 101. müfettiş geldi. İçişleri Bakanlığı veya İBB tarafından yönlendirilen müfettişlerin 101.'si bugün Büyükçekmece Belediyesinde göreve başladı. Bizim yapmış olduğumuz siyasetin sonucunda 2014 yılında bu belediyeleri tekrar kazanacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Eğer gücünüz yetiyorsa gelin gücünüz varsa bizim belediye başkanlarımızı sandıkta yenin. Gelin CHP'yi 2014 yılında sandıkta yenin. Bizi siyasi saldırılarla müfettişlerle püskürtemezsiniz. Bunun karlşısındna CHP'lileri bir bütün olarak göreceksiniz " dedi.



"DİKTİKTEN SONRA EĞRİ ÇIKAN AĞAÇLARIN HESABINI BİLE VERDİM"


Büykçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise "Sokak hayvanları bakım merkezimiz var. Yaklaşık 5 bin köpek bakıyoruz. Bu merkezle ilgili 'Neyi nasıl nerede yapıyorsunuz?' dediler. Yarın kendisiyle görüşeceğim. Bugüne kadar 101. müfettiş olduğunu söylediler. Belediye başkanı olarak 1974'ten beri İstanbul yerel demokrasisinde görev yapıyorum. Son 5 yılda diktiğimiz diktikten sonra eğri çıkan ağaçların bile hesabını verdim vermeye de devam edeceğim. 39 yılımı İstanbul halkına verdim bundan sonra da vermeye devam edeceğim" diye konuştu.


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise bir örnek vererek, "Kadıköy Belediye Başkanı bugün bana selam vermedi deseniz bana müfettiş gönderirler. Olay buraya kadar geldi. Bende örnek çok fazla. Bunların hepsi de Danıştay'dan dönüyor. Danıştay'dan geçenler de yargıdan dönüyor. Bugüne kadar 100'ün üzerinde soruşturma geçiren bir belediye başkanının 1 gün bile mahkumiyet almaması neyin ifadesidir? Bu soruşturmaların gereksiz veya siyasi yapıldığı anlamındadır." dedi.


"SAYIN SARIGÜL VE CHP DIŞINDAN BAŞKA ARKADAŞLARIMIZ CHP'YE KATILMAK İSTERSE..."


Yerel seçimler için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı için Mehmet Akif Hamzaçebi, Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'in isminin geçtiğinin sorulması üzerine Salıcı, "Belediye başkanlığı seçiminde ortada isimler olması çok doğaldır. Başka isimler de olabilir. Parti içinde demokratik bir yarıştır. Bu arkadaşlarımızın aday olması açıklama yapmalarında biz hiçbir mahsur görmüyoruz. Önemli olan ipi göğüsleyebileceğini düşündüğümüz kişiyi adaylaştırmaktır. Bu konuda bizim tavrımız çok net. Eğilim yoklaması yoluyla örgütlerin eğilimini alacağız. Bu konuyla ilgili görüşler ortaya çıkıyor. Bu görüşler il danışma kurulunda toparlanacak ve İstanbul'un görüşü olarak resmileştirilecek. Sadece bu yeter mi? Yetmez. Anketler yoluyla gerek genel merkezin gerek İstanbul'un yapacağı anketler yoluyla vatandaşın nabzı ölçülmeli ve kazanacağından emin olduğumuz kişiler adaylaştırılmalı" diye konuştu. Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü CHP'ye davet etmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtladı. Salıcı, " Sayın genel başkanımızın açıklaması şu ana kadar yaptığı açıklamaların bir devamıdır. Biz CHP' ye katılmak isteyen herkese kapımızı açarız. CHP'ye güç verecek, CHP'nin daha fazla oy almasını sağlayacak şaibesi olmayan herkesin CHP'ye katılmasından mutluluk duyarız. Bir kişinin birkaç kişinin ismini telaffuz etmek o arkadaşlarımızn siyasi çalışmalarına hizmette bulunmaz. Onun için Sayın Sarıgül ya da CHP'de olmayan başka arkadaşlarımız CHP' ye katılmak isterlerse, CHP'nin kucağı hepsini alacak kadar geniştir" dedi.