Türkiye Gençlik Birliği’nin Erzincan temsilciliğinin açılış törenine katılmak ve konferans vermek için Erzincan’a gelen Milletvekili Süheyl Batum, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Süheyl Batum, dün Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon programına çıktığını belirterek şöyle dedi:

"Dört gazeteciyi de karşısına oturttular. Şimdi Allah rızası için, tarımla ilgili bir şey sordular da cevap verdi mi? Hayır. Atanamayan öğretmenlerden söz etti mi hiç? Neden atamıyorlar? Son 5 yılda başbakan böyle bir şey konuşmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir memur kaldı mı? 4B, 4C, taşeron, sözleşmeli. Hepsi iktidarın iki dudağının arasında. 'Sayın başbakan, memurlara ne zaman güvence vereceksiniz?' diyen bir gazeteci oldu mu, veya ondan bir cevap aldık mı?"

"NEYİ TARTIŞIYORUZ BİZ"

12 Mart, 12 Eylül gibi darbe ve demokratik olmayan dönemlerde bile bu kadar dayak yiyen öğrenci olmadığını söyleyen Süheyl Batum, "Hangi dönemde, bu kadar çok dayak yiyen öğrenci, bu kadar çok hapiste öğrenci gördünüz? En son ODTÜ’de 1000- 1500 öğrenciyi 4 bin polisle dövdüler. Bir gazeteci gördünüz mü, bu nedir sayın başbakanım diyen? 90 küsur gazeteci, içerde diye soran oldu mu? Neyi tartışıyoruz biz? Başbakan bir gün 'kürtaj' diyor, 15 gün 'dokunulmazlık' diyor, 15 gün 'Muhteşem yüzyıl' diyor, 15 gün tartışıyoruz. Nerede düzmece sorun varsa onun tartışıyoruz. Sayın Başbakan dün ‘Ben gündem yaratıyorum. Çok uğraşıyorum’ demiş. Şimdi Başbakan şunu söylememiş. Ben yalan söylüyorum, ben zaten hiç doğruları söylemem. Gündemi filan ben yaratmıyorum. Karşımda yalakalar var. Yalakalarla beraber yukarıda bir yerlerde bizim ipimizi de oynatanlar gündem belirliyor. Biz ona göre konuşuyoruz dememiş" diye konuştu.

'AĞLAYAN ADAM' İLE DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da eleştiren Süheyl Batum, "Bir ağlayan adam var. Geçen gün çıkmış zerre kadar utanmadan, yüzü kızarmadan. Bu koca, yaşını başını almış adam Manisa’ya mesir macunu toplamak için gidiyor. Bu adam 'Bende dağa çıkardım. Dağa çıkanlar haklıdır' dedi. Arkadan dün Başbakanı çıkmış danışıklı dövüş, 'Yok ben çıkmazdım. Bizim yolumuz o yol değil' diyor. Bizi de Türk halkı olarak saf sanıyorlar. 'Ben de dağa çıkardım' diyip güney doğu'dan 'oyu kaptık.' Diğeri de 'Olur mu ya ben çıkmazdım' dedi. 'Oh' diyor milliyetçi kesimden de aldık ne güzel.' 'Anayasa' diyorlar. Ne Tayyip Erdoğan, ne ağlayan adam, ne diğerleri anayasa falan yapamaz, yapmaz. Çünkü onlara bu görev verilmedi. Atlantik ötesinden ABD, Tayyip Erdoğan’a daha anayasa yapma emrini vermedi" dedi.