CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nın, CHP'nin 89'ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği söyleşiye katılan Süheyl Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin politikalarını eleştirdi. "Cumhuriyeti kuran ve 89'ncu yılını kutlayan tek partiysek Tayyip Erdoğan ve Amerika'nın planını mutlaka yeneceğiz" diyen Batum, şöyle devam etti:

"Emperyalistlerin, ABD'nin oyunlarını yapmak karşılığında para, güç, iktidar kazananlar, onun dışında ağızlarını açamayacak kuklalardır. Biz çocukken mahallemize hokkabaz gelirdi. Şapkanın içine su atar iskambil çıkarırdı. Şimdi Tayyip Erdoğan'ın yaptığı da cambazlık. Tabi kartlar Amerika'dan geliyor. Bakın bir gün açılım, bir gün kürtaj, bir gün sanatçılara para vermeyeceğini söylüyor. Bir gün Suriye diyor. Benim işim Sayın Başbakan'la değil. Türk halkının durumu kötü, ama Tayyip Erdoğan'ın durumu daha kötü. En yakın arkadaşı 'Kullanın bunu, her yola gelir bu' dedi. Biz mi dedik? Kendi arkadaşı Cüneyt Zapsu söyledi."

TERÖR MAKUS TALİHİMİZ DEĞİL

Güneydoğu'da faili meçhullerin çoğunun Hizbullah tarafından gerçekleştirildiğinin bilindiğini kaydeden Batum, şunları söyledi: "Ancak bugün Türkiye'de iktidar ve yalakalarından Hizbullah'ı duyan var mı? Bir halkın beynini yıkadılar. Dediler ki 'Hizbullah hiç yok'. Ne var? Devlet yaptı. Çukurlar kazdılar. 'Kemikler çıktı' dediler. O kemiklerden ne çıktı? Bir DNA testi 3 sene de mi yapılır? Terör bizim maalesef makus talihimiz değil. Birileri başımıza bunu bela etti. Hiç şehit vermezken, ekonomik yatırım derken, birileri 'Dur benim bu işi kullanmam' lazım dedi. ABD 2003'de Irak'a girdi, 2006'da Saddam'ı astı. Bugün 2012, bir Saddamcı kalmadı. Bir 'El-Kaideci'yim' diyen kalmadı. 1,5 milyon adam öldü. Peki PKK ağır silahlarla nasıl senin sözde egemenliğin içindeki bölgende duruyor? Çünkü sen yapıyorsun. Hiç bir şey makus talihimiz değil."

MADDE 306 İLE PEŞLERİNDE OLACAĞIZ

Konuşmasında anayasaya değişikliğine de değinen Batum şöyle dedi: "Türk Ceza Kanunu'nun 306'ncı maddesi, CHP tüzüğünün değil. O madde ne diyor? 'Türkiye devletini savaş tehlikesiyle karşı karşıya bırakacak şekilde yabancı bir devlete karşı asker toplayan veya o yabancı devlete karşı diğer hasmane hareketlerde bulunan kimseye hapis cezası.' Bunu biz yazmadık. Devam ediyor: 'Bu fiil yabancı devletle siyasal ilişkileri bozacak veya Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesiyle karşı karşıya bırakacak nitelikteyse 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası var.' Biz Tayyip Erdoğan takibindeyiz. Bugün olmazsa, 2 yıl sonra mutlaka bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Biz şimdi katılmıyoruz desek, bize 'Bunlar yapmaz, antidemokrat insanlar, işte bu CHP, işte bu Atatürkçüler, işte bu sosyal demokrat ve Cumhuriyet severler, bunlar kaçıyorlar' diyecek. Hadi bakalım özgürlüklerden başlayalım. Daha 5'nci maddesini, kadın haklarını yazamadık. Neden yazamadık? Bunların bir oyunun parçası olduğunu Türk halkına tek tek göstereceğiz. 89 yıllık partimizin geçmişine, Atatürk Cumhuriyeti'ne yakışır bir partiye, özgürlüklere yeterince yer vermeyen, ilk 4 maddeyi kaldıran, Türk milleti kavramına halel getiren, Atatürk ilkelerini yok eden, halkın sosyal haklarını güvence altına almayan bir anayasanın altında imzamızı görürseniz bizim yakamıza yapışın. Bu anayasayı getirenlerin ipliğini pazara çıkarıp onların peşinde olacağız."

 

ZG (YB/RT)