Ayaş'ta geçen yıl 'Mülteci kampına hayır' kampanyası başlatıp, belediye önüne çadır kurarak bir hafta süreyle açlık grevi yapan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına da aday adayı olduğunu açıklamıştı. Melih Gökçek'i karşısında aday olarak istediğini de belirten Başkaraağaç, partisinin seçim kaybetme lüksü olmadığını belirtirken, adaylık konusunu genel başkan Kılıçdaroğlu'na ilettiğini söylemişti.

Farklı belediyecilik anlayışı ve renkli kişiliğiyle ön plana çıkan ve Ayaş'ta 'İlklerin başkanı' olarak bilinen Başkan Ali Başkaraağaç, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74'üncü yıldönümünde helva dağıtmaya karar verdi. Başkan Başkaraağaç, 9 Kasım Cuma günü, cuma namazı çıkışı çarşı merkezinde Atatürk'ün ölüm yıldönümünde halka helva dağıtacak. Başkan Başkaraağaç, 10 Kasım'da da Ayaş Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılacak Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programı'ndan sonra katılımcılara helva dağıtacak. 2004 yılında belediye başkanlığı seçildiğinde kaybolan gelenekleri yaşatmak için halkına söz verdiğini belirten Başkan Başkaraağaç, şöyle dedi:

"Geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe ışık tutan, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara taşıyacağız. Kaybolan geleneklerimizi yaşatmak için halkıma söz verdim ve sözümü tutuyorum. Bolluk ve bereketin simgesi olan 'Aşura Günü'nde halkımıza aşure dağıttık. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu hafta helva dağıtık. İftar yemekleri verdik. Yağmur dualarına çıktık. Asker davetleri yaptık. Şimdi de bir ilke imza atıp, çok yönlü ve üstün kişiliği olan, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yıldönümünde helva dağıtıyoruz. 10 Kasım'da Atatürk'ü saygı ve sevgiyle anmak için herkesi Ayaş 'a helva yemeye davet ediyorum."



AY(AY/İD)