Balbay'a Özgürlük Platformu'nca gerçekleştirilen imza kampanyasında Konak ve Karşıyaka'da kurulan stantlarda yazarlar ve milletvekilleri Mustafa Balbay'ın kitaplarını imzaladı. Stantlarda, Balbay'ın İzmirlilere yönelik yazdığı mektuplar belediye başkanlarınca okundu. Konak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, tutuklu milletvekillerinin Türkiye demokrasisi açısından çok sakıncalı olduğunu belirterek, "Bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. Demokrasi ayıbı ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Tartan, Balbay'ın mektubunu da okudu. Balbay'ın mektubunda şu ifadelere yer verildi:

"Size biriktirdiğim hasretten söz etmeyeceğim. Size, buluşmamızın uzamasından yakınmayacağım. O günün zaten geleceğini biliyorum. Size kavuşma günümüzü düşündükçe bütün bedenimi saran heyecandan söz edeceğim. Hani çok istediğiniz bir yolculuğa çıkmak için sabırsızlanırsınız ya, işte öyle bir şey... 12 Haziran seçimlerinin yıl dönümünde sizlerin aranızda olmayı, kucaklaşmayı elbette isterdim. Ama bundan daha önemlisi birlikte yürüme duygusu, kalplerimizin aynı mücadele heyecanıyla çarpması. Eğer bunu kaybetmişsek buluşmamızın ne anlamı olabilir ki? Ama kaybetmişsek aradaki mesafenin hiç önemi yoktur. Umut ve mücadele azmi öyle bir çiçektir ki, betonda boy atar, demirde sarmaşık olur. Silivri'de bu umut ormanından hepinize gökyüzü dolusu selamlarımı, saygılarımı sunuyorum."

Balbay'a Özgürlük Platformu İzmir Sorumlusu Gürol Saygı, genel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu sürede 8 milletvekilinin tutuklu olması nedeniyle TBMM'nin temsil gücünün sakatlandığını söyledi. Saygı, "12 Haziran'da Mustafa Balbay'ın İzmir'den milletvekili seçilmesinin birinci yılı dolacak. Bir milletvekili tutukluğunu bir yıldır tecrit altında hücrede geçiriyor. Bizler, dışarıdaki tutuklular olarak, adil yargılanma, savunma hakkına saygı gösterilmesini bekliyoruz. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasını istiyoruz" diye konuştu.



İÖ(İÖ/CK)