Alıkonulan asker, polis ve MİT mensupları için Meclis’e verdiği soru önergelerine yanıt verilmediğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonu sonucu Gare’de alıkonulan 13 asker, polis ve MİT mensubunun yaşamını yitirmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

'YILLARDIR NEREDEYDİNİZ?'

2016 yılından bu yana alıkonulan asker ve polislerle ilgili biri 4 gün önce olmak üzere Meclis’e 6 soru önergesi verdiğini hatırlatan Bakan, iktidara seslenerek, "Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin. Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?" diye sordu. 

CHP’li vekil, bu hafta başında da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde "Aradan yıllar geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polisler neden kurtulamamış, neden aileleriyle kavuşamamışlardır?" diye sorduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu çocukların ailelerinin hepsini tanıyorum. Sağ salim yurtlarına, evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar diye yıllardır mücadele ediyorum. Semih Özbey'in babasıyla defalarca görüştük... Böyle sonuçlanmamalıydı. İçim yanıyor, yüreğim kan ağlıyor."