Parti Genel Merkezine bölgedeki 'Kürt' sorunuyla ilgili yeni bir rapor hazırlamak amacıyla Batman'a gelen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in “Milletvekilini kaçıranlar akrabasıydı" açıklamasına yanıt vermeyeceğini söyledi. Batman'da iki gün süreyle İl teşkilatının çalışmalarını gözden geçireceğini belirten Milletvekili Aygün, "CHP'nin burada Kürt sorunu konusunda nasıl bir karşılık bulduğunu, kanın durması ve barışın sağlanması için yurttaşlarla görüşüp hazırlayacağımız raporu Genel merkeze ileteceğim. İki günlük gezi süresince herkesimi dinlemeye çalışacağız" dedi.

"KÜRT SORUNU SKOR MESELESİNE DÖNÜŞTÜ"

Beraberinde PM üyesi Hüseyin Saygılı ve Hüseyin Yaşar ile birlikte Batman Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu bazı STK'ları ziyaret eden Milletvekili Aygün, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanının ilgisi olmadığı halde Kürt sorunuyla ilgili demeç veriyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da televizyonlarda Kürt sorunuyla ilgili uzun uzadıya konuşuyor. Hükümet, Kürt sorunu üzerinde milliyetçi kesiminin oylarını almak istiyor. Kürt sorunu bir skor meselesine dönüştürüldü. Biz bu kadar öldürdük, onlarda da bu kadar askerimizi öldürdü. Bu kadar şehidimiz var ama 'biz birkaç PKK'lı da öldürdük' diyen bir ülkenin Başbakanıdır. 30 yıldır Türkiye şehit veriyor. 50 bine yakın insan öldü. Ölmek ve öldürmekle bu meseleyi çözemezsiniz. Ölüm dışında bir seçenek bulmalıyız."

CHP 'BARIŞ' İSTİYOR

Milletvekili Aygün, şiddetle Kürt sorunun çözülmeyeceğini ifade ederek, "Bu sorununun şiddetle çözüm olmadığını herkes biliyor. Konuşmayı, birbirimizi anlamalıyız. Yeter artık, bu çatışmalar bitsin. Barış olsun. Bu sorunu milliyetçi oylarının üzerinden Belediye Başkanları ve Sağlık Bakanının açıklamalarının yapılması düşündürücüdür. CHP sadece barış istiyor. Beni kaçıranlardan 7 kişinin isteğinin de barış olduğunu herkese söyledim. Savaşın çözüm olmadığına inananlardanım. 90'lı yıllara dönülsün isteniliyor. Denenmiş ve iflas eden bir anlayışın çözüm olmadığını her defasında söylüyoruz. Akan kanın durması ve kalıcı barışın gelmesi için herkesi dinleyeceğiz."


AA(GG/AAA)(FOTOGRAF)