Bugün sabah saatlerinde Mardin Öğretmenevi'nde yapılan ve eski başkan Mehmet Kılıçarslan ile eski milletvekili Mahmut Duyan'ın il başkanlığı için yarıştığı kongrenin Divan Başkanlığı'nı da aslen Mardinli olan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Aydın yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, AK Parti'nin dış politikasını eleştirirek, şunları söyledi:

"Bir süt dağıtımını bile yapamayan bir hükümet, nasıl oluyor da hamen başarıdan bahsedebilir. Doğrusu ben buna şaşırıyorum. Ortadoğu ve özellikle Suriye ile sıcak ve dastane ilişkilerimiz bulunmasına rağmen, daha düne kadar kol kola gezen Esad ile Tayyip Erdoğan, nasıl oluyor da bugün düşman kesildiler? Fenerbahçe takımını alıp orada maç bile yaptılar. Orada yüzlerce akrabalarımız var. Sınır boylarında sınır ticaretini yapıyordu. Ne oldu da böyle birden bire dönüş yaptılar? Eğer Beşer Esat, kendi insanlarınrı katlediyorlarsa elbette buna göz yummak doğru olamaz. Niçin böyle olduk? Komşu ülkeyle düşman kesildik, böyle dış poyitika ile bu işler yürümez. Bu dış politikadan vaz geçmelidir. AK Parti hükümeti neye el atmışsa iflas etmiştir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesajın okunmasının ardından, il başkanlığına aday olan Mahmut Duyan ve Mehmet Kılıçaslan birer konuşma yaptı. Daha sonra 90 kongre üyesi oylarını kullanmaya başladı. Yapılan oylama sonucu, CHP Mardin eski Milletvekili Mehmut Duyan, kongreye katılan üyelerden 48'inin oyunu alarak yeni il başkanı olurken, eski il başkanı Mehmet Kılıçlaslan ise 37 oy alabildi, 5 oy ise geçersiz sayıldı.