Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılında Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı 'Munzur'a para teklif edildiği bilgisi polis raporuna giren CHP'li eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Erzincan eski Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında fezleke hazırladı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunulmak üzere hazırlanan fezleke ile CHP'li Ersin ve Tınaztepe'nin gizli tanıklara 80 bin lira verdikleri iddia edildi. CHP'li eski milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe'nin Erzincan'daki Ergenekon davasına müdahale çalışmaları fezlekede “CHP eski Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzincan Eriza Otel'de Erdal Erdoğan aracılığıyla CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınaztepe ile birlikte tanık Munzur ile özel olarak 10 dakika kadar görüştüğü ve görüşmenin yapıldığı yere yakın sütun kenarına bırakılan siyah bond çantanın görüşmenin bitmesi ve Ahmet Ersin'in ayrılmasından bir süre sonra görüşmeyi sağlayan Erdal Erdoğan tarafından alındığının Eriza Otel kamera kayıtlarından tespit edildi” diye yeraldı.

Savcılık, detaylı bilgi ve belgeleri verdikten sonra iki CHP'li vekilin 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve maddi menfaat karşılığı ifadeleri değiştirtmek” suçlamalarıyla yargılanması istedi.

Fezlekenin kabul edilmesinin ardından, yeniden milletvekili seçilemeyen avukat CHP'li Ahmet Ersin’in, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimatla ifadesinin alınması istendi. Bunun üzerine Ersin, İzmir'de Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu maddesi kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın'a ifade vermek için adliyeye davet edildi.

Bu sabah saat 09.00'da Bayraklı Yeni Adliye Sarayı'na elinde olay günü içerisinde para olduğu iddia edilen çantayla gelen Ahmet Ersin, girişte basın mensuplarına hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ersin, “Ben bir hukukçuyum. O dönemde de İnsan Hakları Komisyonun'da görevliydim. Milletvekili arkadaşlarımla olayı soruşturmaya geldik. Konuştuğum o kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum. Bana gizli tanık demediler. Bir 'vatandaş sizinle görüşmek istiyor' dediler. Gizli tanık olduğu alnında yazmıyor ki. Dolayısıyla gizli tanık olduğunu bilmiyordum. O gün bir elimde palto, diğer elimde de çantam vardı. Çantada pijamalarım, bisküvi ve tıraş takımım vardı. Nereden bileyim? Benimle görüşen adamın gizli tanık olup olmadığını nereden bileyim? Oteldeki görüşmede yanımızda dört gazeteci vardı. Kalabalık bir grup olarak kahvaltı yapıyorduk. İlhan Cihaner, benim akrabam değil, arkadaşım değil. Tanıdığı o kadar insan, akrabası varken böyle birşey yapmam abesle iştigaldır. Savcıya da çantanın içerisinde ne olduğunu göstereceğim. Bugün de olsa gizli tanıkla yine görüşürüm” dedi. Ahmet Ersin, konuşmasının ardından ifade vermek için adliyeye girdi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi’nde Savcı Sinan Taşkın’a yaklaşık bir saat ifade veren Ahmet Ersin, iddiaları kabul etmediğini belirtti. Milletvekilliği döneminde de dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ne dilekçe verdiğini, ancak o dönemde kaldırılmadığını, milletvekilliği sona erdikten sonra dokunulmazlığının kendiliğinden kalktığını ve savcılığın harekete geçtiğini söyleyen Ersin, “Alınan ifadem soruşturmayı yürüten savcıya gönderilecek. Savcı hakkımda ya dava açacak ya da takipsizlik kararı verecek” dedi. Ersin daha sonra adliyeden ayrıldı.



BK(İÖ/AAA)