Milletvekili Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, şehit pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için dün Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üssü'nde düzenlenen törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer'le birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da protokolde yerini aldığını hatırlattı. Tören sunumunda TBMM Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın isimlerinin ikişer kez telaffuz edildiğini ancak buna rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin hiç telaffuz edilmediğini belirten Ağbaba, bunu da törende bulunanların tepkiyle karşıladığını söyledi. Ağbaba, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şöyle dedi:

“1- Askeri törenlerde protokol sıralaması, resmi protokol sıralamasından farklı mıdır? Katılımcı sunumlarında sıralama nasıl yapılmaktadır?

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi bilerek mi teleffuz edilmemiştir? Böyle bir durum söz konusu ise ilgililer hakkında bir işlem yapılması düşünülmekte midir?

3-Malatya’da düzenlenen askeri törende ki durum askerin AKP Hükümetinden çekincesi olduğunun göstergesi midir? Bir resmi törende bile bu çekincenin yer almasını Bakanlığınız nasıl değerlendirmektedir.”


MP(MP/ESM)