CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, il binasında düzenlediği basın toplantısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yıllık rutin kayıt kontrollerinde CHP Konya İl Başkanlığı ile ilçe başkanlıklarına kayıtlı 11 bin 500 üyeden, bin 455'nin Ak Parti'ye kayıt edildiğini belirtti. Bu üyelerinin haberleri olmadan Ak Parti'ye kaydedildiğini iddia eden Karpuz, şunları söyledi:

''Yakın dönemde yerel seçimlerin öne çekilmesi gündemdeydi. Üyelikleri düşen insanların adaylıkları ve sandık başındaki pozisyonları göz önüne alınabilir. Türkiye genelinde yapılan bu saldırıdaki amaç Konya’ya has bir şey değildir. Bin 455 üyemizin düşürülmesini sağlamışlardır. Kendilerine üye kaydederek geçmiş iktidarların birinde bu ülkede yaşadığımız, tüm ülkeyi kendi yandaşı gösterme çabalarının bir örneğidir. O tür girişimde bulunanların nerde olduklarını biraz tarih bilgimize başvurarak çözebiliriz.''

SUÇ DUYURUSU

Siyasi partilere üye olmak isteyenlerin ilgili partinin ilçe başkanlığına evrak doldurarak üye olmak isteğinin imza altına alması gerektiğini ifade eden Karpuz, ''Bin 455 arkadaşımızın haberi olmadan Ak Parti'ye kayıtları yapılmıştır. Bunların imzasını kim atmıştır. Arkadaşlarımızın hepsi konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular'' dedi.

48 yıldır CHP üyesi olduğunu belirten Bekir Yetiştirici, Yargıtay Başsavcılığı'ndan gönderilen listenin ardından AK Parti Meram İlçe Başkanlığı'na gittiğini ve üye olduğuna dair herhangi bir üye kayıt formuna rastlanılmadığını söyledi.

Yetiştirici, ''Türkiye de AK Parti'nin geçmişteki icraatlarından her türlü sahtekarlığın, her türlü yanlışlığın yapıldığı gözler önüne serilmiş oldu. Hatta ben diyorum ki geçmişteki seçimlerin de şaibe altında olduğuna inanıyorum. Çünkü ortada hiçbir şey yokken bir CHP’linin bir AKP’li olarak gösterilmesi kadar vahim bir olay olamaz'' diye konuştu.



ÖÇ(İA/AK)