'CHP Kadınları Anadolu Yollarında' sloganıyla, kadına şiddet, terör olayları, kadının siyaset üzerindeki etkisi gibi konuları anlatmak amacıyla Türkiye turuna çıkan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Isparta'ya geldi. Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Dokuzcan, 'CHP Kadınları Anadolu Yollarında' projesi hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında 7 bölgeyi gezeceklerini anlatan Dokuzcan, "Ana olmanın bu coğrafyada ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yaptığımız çalışmada şu anki siyasi gündemin sertleşen ve şiddetten yana olan diline karşı bir kadın sesinin Anadolu coğrafyasından yükselmesini istiyoruz. İnsanlık iki kanatlı kuştur. Sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınları temsil eder. Dolayısıyla aslında bütün kadınlar solcudur. Biz bunu hatırlatacağız ve dengeyi yaratacağız" dedi.

Türkiye'nin her şeyden fazla birlik ve bütünlüğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Dokuzcan, Anadolu'nun güzel toprakları üzerinde çok güzel insanların yaşadığını, bu güzelliklere birilerinin göz diktiğini söyledi. Bu göz dikmelere karşı birlik ve bütünlüğü koruyacak siyasal tarz geliştirmek istediklerini vurgulayan Dokuzcan, bunun Anadolu kadınından çıkacağı düşüncesiyle projeyi başlattıklarını söyledi.

Basın toplantısının ardından partiye katılan 10 üyeye rozet takan Dokuzcan, daha sonra partililere 'Yerel Seçimlere Giderken Güçlü Kadın Örgütünün Önemi' konulu bir sunum yaptı.



ME(SU/SS)