CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kadınların eşinin veya çocuğunun adıyla anılmak istemediğini belirterek, “Bir birey olmak istiyoruz. Böyle kabul edildiği zaman zaten birbirimizi daha iyi anlayacağız ve daha güzel olacak diye düşünüyorum” dedi.

Artvin’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencileri ziyaret etti. Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Külekçi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, sohbet ettiği gençlere hediyeler verdi. Selvi Kılıçdaroğlu daha sonra Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde CHP Artvin Kadın kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Şöleni'ne katıldı. Şölene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili ve Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile partili kadınlar katıldı.

Şölende bir konuşma yapan Selvi Kılıçdaroğlu, Artvin’e en son 35 yıl önce geldiğini belirterek o tarihten bugüne çok şeyin değiştiğini, ancak Artvinliler'in güler ve aydınlık yüzleri ile insanların içini ısıtan sevgilerinin değişmediğini söyledi. Kadın hakkı deyince kadının bireysel özgürlüğünü anladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Biz kadınlar eşimizin adıyla, çocuğumuzun adıyla yani onun annesi, onun babaannesi onun eşi olarak anılmak istemiyoruz. Çoğunuzun da benim gibi düşündüğüne inanıyorum. Bir birey olmak istiyoruz. Böyle kabul edildiği zaman zaten birbirimizi daha iyi anlayacağız ve daha güzel olacak diye düşünüyorum. Kadınların bu hakları elde etmeleri çok kolay olmamıştır. Geçmişe baktığımızda kadın genelde ezilen kesimde yer almıştır. Savaşlarda gördük. Bosna’da, Irak’ta kadınlar tecavüzlere uğradılar, açlıkla savaştılar. Kısaca hep gözyaşı dökerler. Unutmayalım, dünyanın neresinde olursa olsun kadınların gözyaşı her yerde aynıdır. Hiçbir yerde ne sebeple olursa olsun aynıdır bu. Bunlar olumsuz şeyler. Bunun yanında olumlu şeyler de var. Çok değerli bilim adamlarımız var. Hem sanat hem de politikada değerli kadınlarımız var. İçimizi karartmamız için hiçbir neden yok. Yeter ki örgütlenelim ve el birliği yapalım. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz.”

Kadınlardan bir şey istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızı yetiştirirken ben şöyle düşünüyorum; Çocuklarımızı bize itaat eden, sadece sözümüzü dinleyen uslu çocuklar olarak değil, sorgulayan, soran, nedeni, niçini araştıran çocuk ve gençler olarak yetiştirelim. Bunun için çocuğumuzun inancı ne olursa olsun, ister dinli ister dinsiz, ne düşünüyorsa düşünsün ama yeter ki sorgulasın. Nedenini araştırsın. Nedenini araştıran çocuk her zaman doğruyu, iyiyi, güzeli daha iyi bulacaktır. Çocuklarımızı korku ile değil sevgi ile yetiştirelim. Sevgi her şeyin ilacıdır. Hepinizi seviyorum. Dünyadaki bütün kadınları seviyorum. Daha güzel bir dünya için el birliği yaparız, dileğim budur” diye konuştu.

Selvi Kılıçdaroğlu, köy enstitüsünü tamamlayan kadınlara plaket sundu. Program yöresel sanatçıların konserleri ile devam etti.



MK,AG (TM/RT)