Atılgan, Artvin’in Cumhuriyet Caddesi üzerinde partisinin kadın kolları tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasına katıldı. CHP Artvin İl Başkanı Selim Bilgin'in de katıldığı etkinlik sırasında partili kadınlar, 'Yaşasın kadın dayanışması' , 'Çocuk annelere hayır' ve '4+4+4'e hayır' pankartları açtı. Burada konuşan Atılgan, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün 102’inci yılının kutlandığını belirterek, aradan geçen süre içerisinde, dünyada ve ülkede kadın hakları konusunda önemli gelişmeler olduğunu söyledi. Atılgan şöyle konuştu:

“Ancak, üzülerek ifade etmeliyiz ki istenilen düzeye gelmemiştir. Çünkü Türkiye'de son verilere göre, kadınlarımızın yüzde 26’sı çalışırken, bunun yüzde 11’i ücretsiz aile işçisi. Kadına özgürlük sağlayan çalışma, yalnızca yüzde 15'i için söz konusu. Devlette üst düzey yöneticilerin yüzde 93'ü erkek, yüzde 7'si kadın. Anayasa referandumundan sonra yüksek yargıdaki kadın oranı yüzde 32’den yüzde 3' e düşürülmüştür. 73 fakülte dekanının sadece 11'i kadındır. Eğitim adına elde edilen tüm kazanımları Cumhuriyete borçluyuz. 21’inci yüzyılda dünya devletleri ile yarışabilmenin koşulu iyi bir eğitim sistemidir. CHP, zorunlu kesintisiz 8 yıllık ilköğretim sisteminin pedagojik ilkelere, ülkemizin gerçeklerine ve çağdaş uygarlığın gereklerini karşılamaya en uygun sistem olduğu görüşündedir. Türkiye, zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmalı, ama bunu göstermelik biçimde değil, gerçekten yapmalıdır.”

“KADIN YAŞAM VE SEVGİ DEMEKTİR”

AK Parti’nin 10 yıllık iktidarında yüzde 1400 artan ve artmaya devam eden kadına yönelik şiddetin toplumun ekonomik ve sosyal açıdan geldiği durumu açıkça ortaya koyan en önemli gösterge olduğunu ifade eden Atılgan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ülkemiz adına utanç vericidir. CHP, son tüzük kurultayında cinsiyet kotasını yüzde 33'e, gençlik kotasını yüzde 10'a yükseltmiştir. Bütün kadın ve gençlerimizi ülkenin geriye götürülmesine karşı durmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz. Evet, biz kadınlar aydınlığa yürümek istiyoruz. Eşitliğin, özgürlüğün, sözden gerçeğe dönüşmesini istiyoruz. Biz kadınlar siyaset arenasında sesimizi daha fazla duyurmak istiyoruz. Kadın yaşam demektir, kadın sevgi demektir. Cumhuriyetin emektar kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.”