Sea Light Otel’de üç gün sürecek olan toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm illerin kadın kolları başkanları, bazı MYK üyeleri, CHP’nin Aydın il yöneticileri katıldı. Konuşmasına CHP Genel Merkezi’den kadınların daha fazla söz sahibi yapılmasını isteyerek başlayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hükümetin yasallaştırmak istediği büyükşehir yasa tasarısını eleştirdi. Çerçioğlu “Kentleşme anlayışını değiştirmeden istediğiniz kadar büyükşehir yapın. Hiçbir işe yaramaz. Ayrıca hükümetin amacı parçalayarak belediyeleri almak. Buradan sayın genel başkanıma sesleniyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde kadınların daha fazla belediye başkanı olmasını istiyoruz. Biz kadınlar olarak parlamentoda ve yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

"YAZMAYI VERİP, MAVZERİ ALACAKSINIZ"

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, cumhuriyetin kuruluşunda kadınların çok önemli rol oynadığına vurgu yaparak başladığı konuşmasında, Aydın yöresinin iki kahramanının öyküsünü anlattı. Kalınomuz “Aydın işgal altındadır. Çete Ayşe su doldurmak için gittiği çeşmenin yanında elinde mavzeriyle Yörük Ali Efe’yi görür. Ona ’Memleket işgal altında, kadınların ırzına geçiliyor. Senin burada ne işin var? Al benim başımdaki yazmayı sen tak ver o elindeki mavzeri ben dağa gideyim’ der. Çete Ayşe mavzeri alır dağa çıkar. Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımı aslında Çete Ayşe’dir. Yörük Ali Efe mavzeri kaptırır ama Çete Ayşe’den önemli bir ders alır. Bir mavzer de o alarak dağa çıkar. Çete Ayşe sayesinde Yörük Ali Efe bir kahraman olur. Cumhuriyetin kuruluşundaki temel kadro kadınlardı. Maalesef günümüzde de kurduğunuz cumhuriyeti koruyup kollama görevi yine siz kadınlara düşmüştür. Ya başınızdaki yazmayı bize verip elimizdeki mavzeri alacaksınız, ya da o yazmayı biz takacağız” diye konuştu.

YAZMAYI VERDİ

Kalınomuz’dan sonra konuşmak için sahneye gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da elindeki yazmayı Barkan Kalınomuz’a doğru fırlatarak “Sayın il başkanım. Ben elimde yazmamla geldim. Gerçi sizde alacak mavzer yok ama bu yazmayı size veriyorum” dedi.

CHP Genel Merkez Kadın kollarının düzenlediği ve üç gün sürecek olan CHP 2’nci İl Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısı'nda siyaset ve iletişim sosyoloğu Dr. Serdar Taşçı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de konuşma yapacağı bildirildi.