TES-İŞ Kongre Salonu'nda yapılan CHP Yenimahalle İlçe Kongresi'nde arbede çıktı. CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı’na atanan Şerafettin Terzi ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın desteklediği Ensar Kılıç’ın yarışacağı kongreye, çok sayıda il, ilçe ve belediye yöneticisi ile konuklar alınmadı. Kongre salonun girişinde polis noktası öncesinde yer alan ve 'görevli kartı' bulunan bir grup, salona girmek isteyenlere saldırarak biber gazı sıktı. Delege kartını alarak salona girmek isteyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da salon girişinde görevliler tarafından tartaklandı. Kapı camlarının kırıldığı salon girişinde görevlilerin saldırgan tutumu nedeniyle polis de zor anlar yaşadı. Çevik Kuvvet polislerinin de geldiği salon girişinde kapıları tutarak partililer ile kavga eden görevliler hakkında tutanak tutuldu. Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yapılan saldırı bazı partililerin de tepkisine neden oldu.

Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Yakup Akaya ile Ankara Milletvekilleri İzzet Çetin, Levent Gök, Aylin Nazlıaka, Gülsün Bilgehan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da katıldı. Yakup Akkaya’nın Divan Başkanı seçildiği kongre açılışında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, salon girişinde görevliler tarafından tartaklanmasını bir ayıp olorak niteleyerek, "Geçtiğimiz günlerde iki kurultay yaparak yeni bir başlangıç yaptık. Şimdi yolumuz yerel ve genel seçimlerde başarılı olmak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmaktır. Ama bunu birbirimize kızarak, vurarak, küfür ederek yapamayız. Birbirimizi severek , kucaklayarak yapabiliriz. Ben parti kültürünü İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’ten aldım. Bunlarla beni kimse yıldıramaz, ben 50 yıllık partiliyim. Ben hayatımda ilk kez bir salona yumruklanarak girdim. Bu kavga görüntüsü bizi ve partimizi yıpratır" dedi.

Yenimahalle'nin CHP'nin kalesi olduğunu hatırlatan Başkan Yaşar, "Bu kale dedikodu yaparak, arkadan iş çevirerek, sen ben kavgası yaparak kazanılmaz. Çalışarak, üreterek, herkesi kucaklayarak, halka hizmet ederek kazanılır" diye konuştu. Bu arada kongrede yaşanan arbede nedeniyle ilçe başkanlığı seçimine geçilemedi. Olayların durulmasının ardından seçime geçileceği öğrenildi.



FK(FK/AAA)