CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali ve yönetim kurulu üyeleri bugün düzenledikleri basın toplantısında Kocaeli genelinde 1000'in üzerinde, Darıca ilçesinde ise CHP'ye kayıtlı 170 üyenin, Ak Parti teşkilatı tarafından bu partiye yapıldığını söyledi. Ak Parti'ye kendilerinden habersiz üye yapıldığını öğrenen CHP üyelerinin, Ak Parti ilçe teşkilatına gittiklerinde üyelikleriyle ilgili hiç bir belge ve kaydın gösterilmediğini de söyleyen Selman Kösali, şöyle dedi:

"Arkadaşlarımız da savcılıklara başvurdu. Tek tek hesabını soracağız. Ömürleri boyunca CHP’ye gönül vermiş bu isimler, resmen hırsızlıkla, ahlaksızca başka bir partiye gizlice üye yapılmış. Nereden buldular bu bilgileri? Bunlar sahtekarlar, böyle bir rezilliği siyaset yaşamımda hiç görmedim. Bu rezaleti yaşatanlar yargı önünde hesap vermeliler. İktidar partisi olan Ak Parti herkese örnek olması gerekirken, bin bir türlü oyunlarla bizim üyelerimizi hilelerle kendi partilerine üye yapıyorlar. Bunlardan her şey beklenir. İnsanların manevi duygularıyla oynamak ayıp değil mi?"

Ak Parti'ye üye kaydedilenler arasında CHP İlçe Başkan Yardımcısı Maliki Yaşar, CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altıparmak ve İl Genel Meclisi üyesi Rüstem Keskin de bulunuyor.

Bu arada CHP'lilerin partilerine üye yazılmasının kasıtlı olmadığını ileri süren Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, "Bu olayın bu kadar büyütülmemesi lazım. Kesinlikle bir kasıt yok. Tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklanan olaylar bunlar. Eğer bir kusurumuz var ise gerekirse özür de dileriz" demekle yetindi.