CHP Kemer İlçe Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 9 Kasım'da CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği ve Türkiye genelinde hem CHP'ye hem AK Parti'ye üye olanların isimlerinin yer aldığı listede, Kemer'den de 39 kişinin bulunduğunu belirtti. Genel Merkez'in bu listeyi Kemer İlçe Başkanlığı'na gönderdiğini belirten Acar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği yazıda, Siyasi Partiler Kanunu'na göre, 'Kimse aynı zamanda birden fazla partinin üyesi olamaz. Aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır' hükmünden yola çıkılarak, Kemer'de hem CHP'ye hem de AK Parti'ye kaydolan kişilerin kayıtlarının düşürüldüğünü ifade etti. Listede adı geçen 39 kişiyi telefonla aradıklarını aktaran Acar, gerekli duyuruyu parti binasındaki panoya asacaklarını söyledi. Acar, bu kişilerin yeniden üyelik başvurusunda bulunabileceklerini kaydetti.

Üyeliği düşürülenler arasında Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Yorulmaz'ın da bulunduğu ortaya çıktı. CHP Kemer İlçe Örgütü'ndeki üyeliği Yargıtay tarafından düşürülen Süleyman Yorulmaz, AK Parti'ye üye olmadığını belirterek, "Benim adıma üyelik kaydı yapmışlar. Bunun için CHP'den çıkarıldım Gerekirse dava açacağım" dedi.

Bu arada, CHP Kemer İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Yorulmaz'ın 6 Ocak 2009 tarihinde AKP'ye üye yapıldığına ilişkin bir belge ortaya çıktı. AK Parti'nin üye giriş beyannamesinde referans gösteren kişi olarak o dönem Kemer Belediye Başkanı olan Hasan Şeker'in yazıldığı belirlendi. Belgede, Yorulmaz'ın üye kayıt numarasının 2547 olduğu ve Süleyman Yorulmaz'ın imzasının bulunmadığı görüldü.

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman da Süleyman Yorulmaz'ın 2003 yılında ıslak imzasıyla partiye üye olduğunu öne sürerek, şöyle dedi:

"Bu tarihten sonra herhangi bir istifası da olmadı. Bu nedenle 2009 tarihli üyelik formu da yürürlüğe konulmadı. Yorulmaz, 2003 yılından bu yana AK Parti'nin resmi üyesidir ve istifa etmemiştir."