CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan imzasıyla yayınlanan ve "Sayın Başbakan" başlığı ile tüm basın kuruluşlarına gönderilen açıklama, "AKP’nin il kongresi nedeniyle geldiği söylenen, ancak bu arada 5'inci Açılış Şenliği adı altında 133 tane olduğu açıklanan açılışı gerçekleştireceği duyurulan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kentimize hoşgeldiniz diyoruz. Diyoruz ama şunu da belirtmeden geçemiyoruz: Kocaeli halkı hiç de hoş değil Sayın Başbakan" sözlerle başlıyor. 

"GÖZ BOYAMAK İÇİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan açıklamada, kentin sorunlarının gizlenmeye çalışıldığı, Kocaeli'nin kötü yönetildiği iddia edildi. CHP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kent yönetimi konsunda ne yazık ki 'ustalaşamadılar' ama bazı konularda haklarını yemeyelim, epey 'ustalaştılar.' Örneğin, verilen sözlerin hemen hemen hiç biri tutulmuş değil. AKP’nin 29 Mart 2009 yerel seçim bildirgesindeki vaatlerine bir göz attığınızda taahhütlerin büyük çoğunluğunun uygulanmadığını görürsünüz. Çok eleştirdiğiniz CHP döneminde yapılan Yuvacık Barajı, İZAYDAŞ, İZGAZ, Marina gibi tesisler, bugünkü yöneticilerin adeta can simidi gibi sarıldığı hizmet alanları olmuştur."

"YOLSUZLUK VE RÜŞVET İDDİALARI"

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına da yer verilen açıklama şöyle devam ediyor:

"Bazı belediye başkanlarımızın ustalaştığı bir başka konunun da 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' olduğuna dair kent kamuoyunda kuvvetli bir algının oluştuğu konudur. 'Yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiaları ve bu iddialara yönelik olarak Ağır Ceza Mahkemelerinde açılan davalarda süren yargılamaları, özellikle Kartepe ve Kandıra belediyelerini duymuş olmalısınız Sayın Başbakan. Başkanlarımızın bir özelliği de kendi ideolojilerinden olmayan belediye çalışanlarına uyguladıkları baskı, sürgün, emekliliğe zorlama gibi insanlık dışı yaptırımlardır. Ülkemizde belediyelerin kadın personeline yönelik baskılarda ilimizin ilk sırada yer aldığı konusunda kesin kanaate sahibiz."

Açıklamanın son bölümünde ise, CHP'ye daha fazla oy çıkan yerleşim yerlerinin de hizmetlerden mahrum bırakıldığı iddia edildi.



MB(MB/AAA)