AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin sözlerine yazılı açıklama yaparak yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, Zeybekci'nin yeni bir skandala imza attığını kaydetti. Zeybekci'nin CHP Genel Başkanı, TBMM Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerine yönelik olarak "fırıldak" ifadesini kullandığını belirten Yavaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Demokrasi kültürünü içselleştiremediği anlaşılan Zeybekçi'nin tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması, sanıyoruz kendisi için en doğru yöntem olacaktır. Siyasete girdiği dönemden bu yana siyasi ahlakla bağdaşmayan ifadeler kullanan ve sokak ağzıyla suçlamalar yönelten Nihat Zeybekçi'nin ciddi bir ruhsal bunalım geçirdiğini düşünmekteyiz. Belediye başkanlığı görevinden sonra milletvekili seçilen, ancak bakan olamadığı için boşluğa düşen Zeybekçi, gündemde kalabilmek uğruna skandallara imza atmaktadır."

Daha önce de kaldırıma park eden araçların camlarının kırılmasını tavsiye eden Zeybekci'nin, şimdi de Meclis'teki milletvekilleri için "Kafanı kırarım ben senin" diyecek kadar gözünün karardığını dile getiren CHP İl Başkanı Yavaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Zeybekçi'nin artık utanma duygusunu da kaybettiği gözlenmektedir. Kendisi acınacak hallere düşmüştür. Siyasette her zaman görüş ayrılıkları olabilir. Bu demokrasinin bir gereğidir. Ancak siyasette tahammül edemediğin olaylara karşı ağzını bozmak, terbiye sınırlarını aşmak, ayrıca hakarete varan sözler sarf etmek bırakın milletvekilliğini, herhangi bir insana bile yakışmaz. Toplum siyasetçilere zaman içinde değerlendirerek notunu verir. Denizli halkı da elbette bu skandalları için Zeybekçi'ye notunu verecektir. Halk kendisini hizmet etsin diye Meclis'e gönderdi. Arabaların camını kır, muhalefet milletvekillerinin kafasını kır diye göndermedi."

Zeybekci'nin gafları yüzünden Denizli'nin Türkiye'de olumsuz anılmaya başladığını kaydeden Yavaş, "Demokrasiye gönülden bağlı olan Denizli halkı, yeri ve zamanı geldiğinde Zeybekci'nin kafasını kırmayacaktır ama siyasi üslubu ve ahlakına karşı hak ettiği dersi vererek, egoizmin belini kıracaktır" ifadelerini kullandı.



ONB(AÖ/CK)