İddiaya konu yolsuzlukların 14 Nisan 2010'da gerçekleştirildiğini kaydeden Salıcı, “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, Stadyum Konseri, 12. Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali ve Pendik Açık Hava Sinema Günleri'nin düzenlenmesi içen 1 milyon 330 bin TL+KDV bedelli bir ihale yapılmış. Bu tarihten 45 gün önce de Pendik Belediyesi açık ihaleye çıkmış, farklı yerlerden teklifler almıştır. Söz konusu ihaleyi bir firma kazanmasına karşı, Pendik Belediyesi’nin kuruluşu olan ve yönetim kurulunu belediye başkanı ile belediye başkan yardımcılarından oluşan Pentaş’ın itirazı üzerine ihale iptal edildi. Bunun üzerine davet usülü ile açılan yeni ihaleyi organizasyon işi ile ilgisi olmayan Hazer İnşaat firması kazanmıştır. Hazer inşaat daha önce böyle bir organizasyon yapmamış, yani yeterlilik belgesi de yoktur. Yeterlilik belgesi olmayan firmaya iş veriliyor" diye konuştu.

Salıcı, toplam 23 kalemde eksiklik tespit ettiklerini ve konuyu arkadaşlarının belediye meclis gündemine getirdiklerini söyledi. Konuyla ilgili devam eden dava sürecine de değinen Salıcı, şöyle konuştu:

“Savcı bütün bu süreci 1,5 yıla yaydı, çok hızlı bir şekilde götürülebilecek bir davayı 1,5 yıla yaydı. Neden? Bu işlemi yapan belediye AKP'li belediye. AKP'li belediyenin üzerine savcılık giderse, yeni HSYK kanununa göre muhtemelen başına birşeyler gelir. 1,5 yıl sonunda olayı 'edimin ifasına fesat karıştırma' şekline dönüştürdü. Oysa suç ihaleye fesat karıştırma. Buradaki incelik şu, ihaleye fesat karıştırma diye, olayın üzerine giderseniz, İçişleri Bakanlığı'ndan falan izin almanıza gerek kalmıyor. Edimin ifasına fesat karıştırma, ihaleye fesat karıştırma diye üzerine giderseniz İçişleri Bakanlığı'ndan izin almanız gerekmiyor. Edimin ifasına fesat karıştırmak dediğiniz zaman dosya İçişleri Bakanlığı'na gidiyor. İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda izin vermesi gerekiyor. AKP'li belediyenin yaptığı yolsuzluğa AKP'li İçişleri Bakanının izin vermesi gerekiyor, bu da Türkiye koşullarında çok fazla görülmüş bir şey değildir. Bir şey tezgahlamışlar ama bu sefer kılıfına uyduramamışlar. Gelin bu işte çok fazla diretmeyin. İçişleri Bakanlığı olarak bu soruşturmanın yapılmasına izin verin. İzin vermezseniz biz Danıştaya gidip bu işi takip etmeye devam edeceğiz."


(BB) (FOTOĞRAF)