CHP il ve Mudanya ilçe yöneticilerinin katıldığı protesto eyleminde İDO'yu eleştiren  Bursa İl Başkanı Metin Çelik, halkın en temel ihtiyaçlarından deniz ulaşımınının, ucuza gerçekleşmesi için ya devlet eliyle yapıldığını, özel sektörün gerçekleştirmesi halinde de devletin bu sektöre destek verdiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde olduğu dönemde daha ucuz ve kaliteli hizmet veren İDO'nun, özelleştirmeden sonra fiyatları artırıp hizmet kalitesini düşürdüğünü belirten CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, şöyle dedi:

"Toplam 18 hatta 25 deniz otobüsü 10 hızlı feribot ve 17 arabalı vapur ile 36 noktaya hizmet veren İDO, 2010 yılında 7 milyon araç 100 milyon yolcu taşıyarak 371 milyon ciro yapmıştı. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, 13 Ocak 2011 tarihli patronlar dünyasına yaptığı açıklamaya göre İDO'nun 2011 yılı cirosu tahminen 380 milyon TL idi. Aynı kuruluş, Akten Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın büyük ortağı olduğu Tepe- Afken-Souter-Sera ortaklığına 30 yıllığına 861 milyon dolara satılmıştı. Bu bedel İDO'nun 2. 5 yıllık cirosuna eşittir. Bu bir anlamda, haraç mezat satış değimlidir. Hamdi Akın kimdir? Başbakanın Somali'ye hava alanı yap dediği iş adamıdır. Başbakana, Fenerbahçe Kulüp Başkanlığını öneren işadamıdır. Yani Başbakana yakın isimlerden biridir. Kar eden İDO'nun, birden bire ucuz özelleştirilmesinin nedeni çok açıktır. Halkın tepkisinden korktular ve şimdi yeni aldatmacalar peşindeler. Pazartesi ve Perşembe günleri arasında 15 Ağustosa kadar kampanya uygulayacaklar. İnsanların yaz tatilinde olduğu dönemde fiyatları düşürecekler. 15 Ağustos sonrası tekrar zamlı fiyat uygulamaya devam edecekler."

CHP Bursa İl ve Mudanya İlçe Teşkilatı yönetcileri, BURULAŞ'tan şikayetci olan halk otobüsü sürücü ve sahiplerinin sorunlarını dinledikten sonra eylemlerine son verdiler.