Şemdinli İlçesi'nde 14 gündür devam eden operasyonları yerinde görmek amacıyla Hakkari'ye gelen CHP'li milletvekilleri için kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Yarın Şemdinli ilçesine gidecek olan milletvekilleri ilk olarak CHP Hakkari il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının yapıldığı saatlerde özel hareket polisleri caddede güvenlik önlemi aldı. Heyetin Başkanlığını yapan İzmir Milletvekili Yüksel, günlerdir, bölgede operasyonların ve çatışmaların sürdüğünü belirtirken, hükümetin bu gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi vermediğini ileri sürererek, eleştirilerde bulundu.

"NEREDE SORUN VARSA, CHP ORADA"

Yüksel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine bölgede yaşananları yerinde görmek için geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

"CHP olarak Türkiye'nin neresinde bir sorun varsa biz de oradayız. Genel Başkanımız şu an Adana'da. Biz de burada. 14 gündür süren çatışmalar var. Fakat yaşanan çatışmalarla ilgili Türkiye yeterince aydınlatılmıyor. Yeterince bilgilendirilmiyor. O nedenle çok farklı bilgiler akıyor. Bir bilgi kirliliği var. Genel Başkanımız bizi bölgede neler olup bittiği ile ilgili yerinde görüş ve müşahade edip ve bu bilgileri Genel Başkanımıza aktaracağız. Türkiye'nin doğruları öğrenme hakkı vardır. 70-80 yıldır Türkiye'de bilgilenme hakkı vardır. Ama ne yazik ki; bu kullanılmıyor. Doğru kullanılmıyor. Şemdinli'de 14 gündür büyük bir çatışma sürerken doğru dürüst hükümet cephesinden herhangi bir açıklama yapılmıyordu. Genel Başkanımız bizi görevlendirdikten sonra dünden itibaren ufak tefek açıklamaları duymaya başladık hükümet cephesinden, bakanlar cephesinden. Biz yarın yerinde her şeyi görüp, daha doğru bilgileri ulaştıracağız. Bu bölge halkının yaşadığını skınıtalrı da tabi ki yerinde öğreneceğiz ve dinleyeceğiz. Yarın Şemdinli'de boşalan köylere de gideceğiz. Suriye'de yaşananları Türkiye dakika başı öğreniyor. Bütün televizyonlar veriliyor. Bugün kendi ülkemizde ve kendi ilçemizde yaşananları ne siyasilerin yeterince bilgilenmesine izin veriyorlar. Ne de medyanın doğru bilgi aktarmasına izin veriyorlar."

CHP Hakkari İl Başkanı Mehemet Baş ise Şemdinli'de 14 gündür yaşananlarla ilgili hükümetin bu konuda bilgi vermediğini belirtirken, CHP İl Başkanı olarak bile kendilerine terör örgütü mensubu muamelesi yapıldığını ileri sürdü.

CHP heyetinde bulunan milletvekilleri, Vali Orhan Alimoğlu ile görüşme yaptıktan sonra iftardan sonra da kent merkezinde halkla bir araya gelip sorunları dinleyecek. Geceyi Hakkari'de geçirecek olan CHP heyeti yarın sabah saatlerinde Şemdinli'ye gidecek.