7 Ağustos'ta Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı sınır köyleri Kuşaklı, Harran ve Bükülmez'de incelemelerde bulunduğunu anlatan CHP Milletvekili  Dudu, gördükleri ve duydukları karşısında hayretler içinde kaldığını söyledi. İzlenimlerini paylaşan Dudu, gezisinde Türk askerlerinin engellemesiyle karşılaştığını öne sürüp, şunları söyledi:

"Askerlerimizin bizi sokmadığı bölgeye bir okul müdürünün kendi sivil arabası ile sorgusuz sualsiz girdiğini gördüm. Bunu görevli askerlere, 'bizi durdurdunuz, o aracı neden durdurmuyorsunuz?' diye sorduğumda, 'O Genelkurmaydan görevli' yanıtını aldım. Sivil bir okul müdürünün Genelkurmay ile ne ilişkisi olabilir? Neden Suriyelileri taşıyor, anlamak mümkün değil. Daha sonra Samandağ plakalı bir kamyonet gördük. İçinde bir koli ilaç, dolu mazot bidonları ve sedyeler vardı. Sürücüye nereye gittiğini sorduğumda aldığız cevap 'Suriye' oldu. Bu ilaç, mazot ve sedyelerin sorgusuz, sualsiz nasıl Suriye'ye gittiğini, buna kimlerin izin verdiğini oradaki yetkililerden bir türlü öğrenemedik."

'AMBULANSLARLA SURİYE'YE MÜHİMMAT TAŞINIYOR'

Yolda bir ambulansla karşılaştıklarını, sürücüye sorduğunda Suriye'den geldiğini ve 2 yaralıyı getirdiğini söylediğini aktaran Dudu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada görüştüğümüz vatandaşlar, ambulansların Suriye'ye giderken mühimmat götürdüğünü, gelirken de yaralı getirdiğini söylediler. Oradaki herkes bunu söylüyor. Bu iddia doğru ise kabul edilebilir değildir. Hükümetin bu işin içinde doğrudan parmağı var demektir. Bu durum ülkemizin hükümet tarafından içinden çıkılamaz bir bataklığa sürüklenmesidir. Sınır köylerinde bazı evlerin karargah olarak kullanıldığı da vatandaşlarımız tarafından ortaya sürülen iddialar arasında yer alıyor. Bu durum da en çok dikkatimizi çeken konulardan biri oldu. Daha önceden sınır nöbetlerinin kaldırıldığını duymuş ve bunu soru önergesi ile TBMM'ye taşımıştım. Bu incelemelerde gördüm ki Suriye sınırımız tam anlamıyla bir yolgeçen hanına dönüşmüş. Ne giren belli ne çıkan belli. Bu durumun tek sorumlusu da doğrudan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Suriye krizini yönetemeyen bu hükümet daha fazla ülkemize zarar vermeden ya yanlıştan dönmeli ya da istifa etmelidir."

HALEP'TEN KAÇANLAR MAYINLI ALANDAN GELİYOR

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu birlikleri ile rejim karşıtlarının çatışmalarına sahne olan Halep'ten son 24 saat içinde mayın döşeli bölgeden sınırı geçen bin 500 Suriyeli Kilis'e geldi. Azez İlçesi'nden sınırı geçen Suriyeliler ise Kilis'ten tüpgaz alarak geri ülkelerine dönüyor. Suriyeliler, tüpleri sırtlarında taşımaları dikkat çekti.