Partinin Merkez Yürütme Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Antakya Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu ve Samandağ İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile yönetimlerinin görevden alındığı açıklandı. İl Başkanlığı'na Ertuğrul Gün, Antakya Merkez İlçe Başkanlığı'na İbrahim Yaman, Samandağ İlçe Başkanlığı'na Muti Saitoğlluları, İskenderun İlçe Başkanlığı'na da Corc Basus'un atandı.

Son genel seçimde liste dışı kalan ve 'Baykalcı' olarak bilinen Hatay eski milletvekilleri Fuat Çay ve Abdulaziz Yazar'ın ekibinin CHP kongresi öncesi tasfiye edildiği yorumlarına neden olan operasyonun, partinin gençleştirilmesi ve daha geniş tabana yayılması için yapılacak çalışmanın ilk adımı olduğu da ileri sürüldü.

YENİ DELEGE SEÇİMİNE KARŞI ÇIKTILAR

Hataylı olan, CHP'nin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın da operasyonda etkisi olduğu ileri sürülürken eski milletvekili Fuat Çay'ın damadı da olan, görevden alınan İl Başkanı Servet Mullaoğlu, yeni delege seçimi için baskı yapıldığını bunu kabul etmedikleri için görevden alındıklarını söyledi.

Görevden alınan İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu ise kongre öncesi Genel Merkez'in isteği doğrultusunda delege listesi hazırlanmak istendiğini söyledi. Bu duruma karşı çıktığını belirten Çolakoğlu, görevden alınmadan önce istifa ettiğini de vurguladı.



ME,UA(BK/CK)