Trabzon'da CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen ‘Türkiye Gerçekleri’ konulu konferansta konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bölge insanına Ak Partiye verdiği oy nedeniyle eleştirerek, “Karadeniz’de fındığı kaybetmişsin, çayı kaybetmişsin. Şampiyonluğu kaybetmişsin, nüfusu kaybetmişsin. Yine de yüzde 60 oy veriyorsun bu ampule" dedi.

"Türkiye'de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. AKP ise yandan çıkmış 6’ıncı parmaktır" diyen Muharrem İnce, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir bu ülkenin, bu Cumhuriyetin kurucularıdır, bizim kahramanlarımızdır. Türk askerinin kafasına çuval geçirildiğinde susan bu kabadayı, uçağımızı vurduklarında susan bu kabadayı, İsmet Paşa’ya sürekli kötü sözler söylüyor. Bu başbakanda kabalık var. 5 yıldızlı otellerin lobi salonlarında kurulmadık. Savaş cephelerinde kurulduk. Cumhuriyet’i meydanlarda kutluyoruz. Onlar otellerde kuruldu, pastanelerde kutluyor. Onlar ABD’den, biz Allah’tan korkarız. Biz yürümeyi severiz, onlar yürütmeyi sever. Onların adı ak, bizim alnımız ak. Onlar ABD askeri için dua eder, biz Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için dua ederiz. Onların çocukları polisi hizaya çeker, bizim çocuklarımız ise biber gazının üstüne gider. Onlar çözümü Oslo’da arar, biz Meclis’te. Onlar rant için cami yıkarlar, biz harp için camileri kullanırız.”

BU ÜLKENİN HER TARAFI İŞGAL ALTINDA

"Bugün herkes biliyor ki bu ülkenin Anayasa Mahkemesi yoktur. HSYK, TÜBİTAK, YÖK yoktur. Bu ülkenin üniversitesi, adliyesi, zaptiyesi, harbiyesi her tarafı işgal edilmiştir” iddiasında bulunan CHP Grup Başkanvekili İnce, hükümete eleştirilerini şiirle sürdürdü, “Hani bir şiir vardır; ‘Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, hazine soyulurken aldırmıyor öküzler. Boşuna inat etme hemen sallabaşını, uslu otur hoş geçin zıkkımlan maaşını’ diyor. Biz maaşı zıkkımlanıp kenarda oturanlardan olmayacağız" dedi.

HERKESİN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ

Kırmadan dökmeden, yalvarıp yakararak herkesin gönlünü alacaklarını söyleyen İnce, “Ben bu milletin gereken cezayı vereceğine inanıyorum. ‘Eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, ampulü patlat da gel, 6 oku yakana tak da gel’ diyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

CHP BU ÜLKENİN GELECEĞİNİN SİGORTASIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara’da yapılan engellemeyi aştıklarını anlattı, "Bu bayram kutlanacak, o yürüyüş yapılacak dedik. Halkın Ulus'a. TBMM’ye çıkmasını engellemelerine rağmen barikatı yıkıp geçtik. Cumhuriyeti kurulduğu yerde kutlamamızı yaptık. Birileri boyunun ölçüsünü aldı. CHP oldukça bunu kimse engelleyemez. Yine yaparlarsa yine hadlerini bildiririz. CHP bu ülkenin geleceğinin sigortasıdır” diye konuştu.