Parti teşkilatı, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapmak için Antalya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, parti binası ziyaretinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Oran, sivil toplum örgütleriyle ilk görüşmesini ise Keptur tesislerinde Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) ile gerçekleştirdi. Umut Oran'ın CHP İl Başkanı Devrim Kök ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretine DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.

ANKARA'DAKİ MÖNÜ KÖTÜ

Antalya'daki mönünün iyi olduğunu, ancak Ankara'daki mönünün kötü olduğunu belirten Umut Oran, siyasetin gündeminde, vatandaşın önceliklerinin dışında farklı öncelikler olduğunu söyledi. Ankara'nın mönüsüne ilişkin bir gazete yazısını örnek veren Umut Oran, 'anadili çorba, idam fırında, İmralı bayıldı, Gazze üssü İsrail, kremalı başkanlık' şeklinde olduğunu kaydetti. Oran, vatandaşın gündeminin iş, aş, çocuklarının geleceği olduğunu dile getirdi.

BİR YILDA 12 BİN SORU ÖNERGESİ

Son 1 yılda mecliste her konuda 12 bine yakın soru önergesi verildiğini ve bunların 7 bine yakının CHP'ye ait olduğunu kaydeden Umut Oran, iktidar partisinin cevaplaması gerektiği bu soru önergelerinden ancak yüzde 46'sının cevaplandığını, bunların dörtte birinin zamanında, dörtte üçünün de canları ne zaman istediyse ya da iş işten geçen süreli konulara ait olduklarını açıkladı. Oran, iktidar partisi milletvekillerinin ise tek bir soru önergelerinin olmadığını söyledi.

İSTANBUL'DA ELEMAN SIKINTISI YAŞANIYOR

İstanbul'da artık iş dünyasının eleman sıkıntısı yaşadığını dile getiren Umut Oran, sosyal yardım ve benzeri şekilde AK Parti iktidarının dağıttığı paraların asgari ücreti bulduğunu, 'Seçimde bize oy vereceksin' diye şartlandırılan bu insanların da artık asgari ücreti beğenmez duruma geldiklerini anlattı. Oran, ayrıca işyerlerine çalışmaya gidenlerin 'bana günlük yevmiye vereceksin ben öyle ay sonunu bekleyemem' dediğini de anlatarak, bunun nedenini ise güven ortamının kaybolmasına bağladı.

KARDEŞİ ABDULLAH'LA TAHT KAVGASI

Umut Oran, CHP'de ufacık bir sürtüşmenin gazetelerde büyütüldüğünden de bahsederek, AK Parti'de ise Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Abdullah ile taht kavgası içinde olduğunu iddia etti.

0Oran, Büyükşehir Yasası'na ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olması gibi davranmayıp yasayı onaylaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğini ve ayrıca kapatılan tüm belde ve köyler için her ilde parti teşkilatları ve avukatların destekleri ile davaların açılacağını da söyledi.