CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, Maden'deki hortumda hayatını kaybeden 6 işçinin taziyesine katılmak için Elazığ'a geldi. Elazığ'da önce Türk-İş ile Yol-İş sendikalarını ziyaret eden Akaya, hortum faciasında 6 işçinin yaşamlarını yitirmesinden dolayı üzüntü içinde olduklarını söyledi. Hükümetin iş kazalarının önlenmesine yönelik önlem almadığını belirten Akaya, "Bu yol şantiyesinde oluşan kazanın ayrıntılarını bilmiyoruz. Ne yazık ki Türkiye'de çalışma koşulları, sağlıklı iş gücüyle ilgili önlemler alınmıyor. Her ne kadar dünyanın gelişen ülkeleri içinde gösterilsek bile, ama çalışma hayatına bakıldığında iş kazalarına bakıldığında dünyada üçüncü, Avrupa'da birinciyiz. Sadece 2010 yılında 63 bine yakın Türkiye'de iş kazası olmuş. Bin 500'e yakın insan iş kazası sonucu ölmüştür, bu yaralanmalar, sakat kalmalar iş görmeme hariç. Her gün bu ülkede üç kişi iş kazasından ölüyor, artık sıradan bir hale gelmiş bir durum. On yıldır bu ülkeyi yöneten AKP bu iç kazaları konusunda hiçbir önlem almış değil" diye konuştu

Yeni teşvik yasasına da değinen Akaya, yeni teşvik yasasında işçinin, emekçinin olmadığını söyledi. Akaya, "Yeni bir teşvik paketi yayınlandı, bu teşvik paketinde işçinin, emekçinin olmadığını üzülerek görüyoruz. Emek en yüce değerdir diyoruz, bu emeğin hak ettiği bir yeri bulması için en azından insanca çalışılması gereken bir ortam yaratılması hepimizin görevi olmalı, ben iş kazalarının üzerinden ölümlerin üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığına inanıyorum. Bu ülke hepimizin burada çalışan insanlar bizim insanlarımız. Onların hakkettiği çalışma koşullarını yaratmak ta hepimizin görevidir, olmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, daha sonra hortumda hayatını kaybedenlerin taziyelerine katılmak üzere Palu ve Karakoçan ilçelerine gitti.