İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde yerel seçim için sahaya inen CHP'de Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu, Bozyaka'da esnafı ziyaret etti. Ziyarete İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Güldal Mumcu ve Alaattin Yüksel'in yanı sıra Parti Meclisi Üyesi Berrin Dilekçi, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile partililer katıldı. Bir manav tezgahının önüne geçen Tekin, "Elma Şili'den, portakal Brezilya'dan, muz Panama'dan, vişne Almanya'dan, ceviz Çin'den. Türkiye'nin geldiği nokta bu. Bereketli topraklarda tarımı bitirdiler" dedi.

'AKP'Yİ DE TRAŞ EDECEĞİZ'

Girdiği berber dükkanında traş makinesini eline alan Gürsel Tekin, müşterinin sakalını keserken, "Bizde her şey var korkma. Yakında AKP'yi de böyle traş edeceğiz" diye konuştu. Tekin ve Tanrıkulu, çeyiz evinde el işi yapan kadınlara kolaylıklar diledi.

Tekin bir vatandaşın, "Daha fazla çalışmanız gerekiyor. Her yere gidin" sözleri üzerine, "Genel Başkan günde 14 saat çalışıyor biz de öyle. Daha ne yapalım? CHP olmazsa bu ülkede daha kötü şeyler olur" diye yanıt verdi.

'ARINÇ'TAN EMEKLİ ONBAŞI OLUR'

Bahar Mahallesi Muhtarı Ahmet Cankurtaran'ı ziyaret eden CHP'li Genel Başkan Yardımcıları, muhtarlardan AK Parti'den önceki ve sonraki durumlarını anlatmalarını istedi. Muhtar Carkurtaran, "Bir suç işlediğimizde bizi 657'ye göre yargılıyorlar ancak kamu görevlisi saymıyorlar. Yeri geliyor polisin görevini bile yaparak canımızı tehlikeye atıyoruz. Bülent Arınç, muhtarlarla yaptığı toplantıda bize haklarımızı vereceğini söylemişti ancak olmadı" dedi.

Bunun üzerine Gürsel Tekin, "Ona diyemediniz mi 'hakkımızı vermene gerek yok, elimizdekini alma yeter.' Türkiye'de şu anda 54 bin muhtar var ama yakında hiçbiri olmayacak" diye konuştu. Bunun üzerine Cankurtaran'ın  "Arınç, emekli olunca köy muhtarı olacağını söyledi" sözlerine karşılık Gürsel Tekin, "Ondan ancak emekli onbaşı olur" yanıtını verdi.

YENİ PARTİ BİNASI İÇİN MADDİ DESTEK İSTEDİ

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, partisinin İlçe Başkanlığı binasında ağırladığı genel başkan yardımcılarına 120 metrekarelik binaya sığmadıklarını, yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını söyleyerek maddi destek istedi. Genel Başkan Yardımcıları da, "Sen etkinlik düzenle, para topla. Biz gereğini yaparız" dedi.



ED(AÖ/COŞ)