CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Gökhan Günaydın, partinin il başkanlığında düzenledikleri basın toplantısında, Oslo görüşmelerine değindi. Gürsel Tekin, Türkiye'nin her gün şehit veren bir ülke haline geldiğini belirterek, "Umut ediyorum ki bu son olur. Dünyanın hiçbir ülkesinde her gün 10 şehidi olan bir ülkede iktidarların ayakta kalması mümkün olamaz. Umut ediyorum ki tüm bu olumsuzluklar kısa sürede bitirilir. CHP'nin parlamentoyu göreve çağırmasının ne kadar anlamlı olduğunu görüyoruz" dedi.



Tekin, bir basın mensubunun Oslo görüşmelerinin AK Parti kanadındaki yankısını sorması üzerine şunları söyledi:

"Biri zinhar inkar etti, bir başkası 'devlet görüşebilir' dedi. Klasik Tayyip Erdoğan modeli. İşine gelince 'biz yaptık' işinize gelmeyince 'devlet yaptı' diyorsunuz. Karayollarının yaptığı duble yollarla övünüyorsun ama, işine gelemeyince 'devlet görüşebilir' diyorsun. Hangi gerekçe ile 7 Şubat günü hukuksal bir operasyon yaptınız? Eğer bu belgelerde bir şey yoksa niye korktunuz o zaman. Müzakerelerin birinde karşılıklı anlaştınız. Seçim öncesi Mayıs ayında oluyor müzakere, Haziran'da seçim var. Her iki taraf devlet ve örgüt seçimin selameti için açıklama yapacak. Seçimi hatırlayın, meydanlarda Erdoğan, milliyetçi nutuklar atıyordu. Şimdi başı sıkışınca 'CHP'nin terörle ilgili projesi yok' diyor. Biz devletin bütünlüğünü istiyoruz. 10 yıldır bu işin sorumluları kimlerse, bu sorumluların hesap vermesi için bunu yapıyoruz. Demokratik ve hiçbir ülkede olmayan bir üslupla Başbakan'ın ayağına gittik. 4+4+4'le ilgili bize yapılan hakaretleri hatırlayın. Başbakan 'CHP ve Kılıçdaroğlu ile görüşmek benim için zaman kaybıdır' demişti. 10 yıldır sen ne yaptın kardeşim önce sen hesap ver."

'BAŞBAKAN'IN GAZİANTEP KONUŞMASINI HATIRLAYIN'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Hükümet'in dış politikasını da eleştirerek konuşmasına şöyle devem etti:

"2010 yılında Başbakan'ın Gaziantep konuşmasını hatırlayın. Nasıl bir manzara ile karşı karşı olduğumuzu, kendi dış politikasını değil de bir başka ülkenin dış politikasını yürüttüğünü somut bir şekilde görmüş olursunuz. Konuşmasında, 'Esad kardeşimizle biz bu işe son verdik. Antep'teki yurttaşlar Şam'a, Halep'e gidiyorlar, oradakiler Antep'e Hatay'a geliyorlar' demişti. 'Husumet bitti, dost iki kardeş ülke olduk' demişti. Şu anda yaşadığımız manzarayı sadece Esad'ın diktatörlüğüne bağlarsak, fotoğrafı tam görmemiş oluruz. Suriye ile aramızda yaşanan olan sadece Esad'ın diktatör oluşu değildir."

CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Gökhan Günaydın daha sonra, açılış ve ziyaretlere katılmak üzere CHP İzmir il Başkanlığı'ndan ayrıldı.



ED(AÖ/COŞ)