CHP eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde Urla Seçim Bürosu’nun açılışından yaptığı konuşmada, "Seni ahlaksız, seni ş......., Mustafa Kemal’e dil uzatabilir misin? Sen burada bu kalpaklı Atatürkçüler varken Mustafa Kemal’in heykeline el sürebilir misin? Bu halk cumhuriyetçiler seni tükürüğü ile boğar. Mustafa Kemal’e uzanan elleri kıracak mıyız?" dediği için hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten dava açılmıştı.

Urla Sulh Cema Mahkemesi’nde bugün görülen davada Tacettin Bayır, "O kelimeleri Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk karşıtlarına ve o dönem içinde Atatürk büstlerini tahrip edenlere hitaben söyledim. Herhangi bir kişiye ya da Başbakan'a yönelik olarak söylenmiş sözler değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Hakim, Bayır’ı 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıp hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Bayır, aynı suçu 5 yıl içinde bir kez daha işlerse 7 bin 80 lira para cezası ödeyecek hem de hakkında yine dava açılacak.

CHP eski İzmir İl Başkanı Bayır, çıkan kararı şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu davalar, genel başkanlardan, üst düzey komutanlardan il başkanlarına kadar indi. Yakında ilçe başkanlarına kadar inecek. Bu ülkede siyaset yapmak zor. Demek ki onlar konuşacak, biz dinleyeceğiz. Konuşmayan bir Türkiye ve toplum istiyorlar. Gözdağı veriyorlar."



ED(İÖ/SS)