CHP Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı. 7 Haziran 2012 tarihinde il başkanı olarak atandığını belirten Özkoyuncu, kendisinden önce 1 yıl içinde 4 kez CHP Diyarbakır il başkanının görevden alındığı ve 5 kez il kongresinin iptal edildiğini hatırlattı.

Özkoyuncu, yaşanan sıkıntılar nedeniyle o dönem il kongresi yapamayacak durumda olduklarını belirterek, buna rağmen 30 Haziran günü yapılan kongrede il başkanı seçildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini il başkanı olarak atadığını ve kendisine 'Zor bir görev üstlendin' dediğini belirten Özkoyuncu, şunları söyledi:

"Gelinen süreçte 21 Kasım 2012 tarihinde ne yazık ki, genel başkanın isteğiyle MYK'dan Diyarbakır'da olağanüstü il kongresinin yapılması kararı alındı. Ben sayın genel başkanın Diyarbakır il başkan adayıydım, genel başkanın talimatıyla aday oldum, genel başkanın isteğiyle seçildim. Genel başkanım, 'İl başkanı ol arkanda ben varım merak etme. Bu süreçle seninle beraber götüreceğiz' dedi. Seçildikten sonra da sayın başkanıma Diyarbakır'da olağanüstü kongre yapılacağı duyumunu aldığımı söylediğim halde bana, 'yok öyle bir şey git işine bak' dedi. Ben de sayın başkanıma böyle bir karar alınırsa çok üzüleceğimi ve kendimi de kullanılmış olarak göreceğimi söyledim. Benle ilgili bir sıkıntı varsa istifa etmeye hazır olduğumu söyledim. Genel başkanım da bana, 'olmaz öyle bir şey' dedi. Yapılan bu görüşmeler ve genel başkanımın bana verdiği sözlere karşılık alınan bu kongre kararı beni istifa etmek durumunda bırakmıştır. Bu ve buna benzer sorunlardan dolayı Diyarbakır il Başkanlığımdan istifa ediyorum."

Devrimci hareketten gelen biri olarak Diyarbakır İl Başkanlığını Kürt sorununun çözümüne hizmet, Diyarbakır'a hizmet, partiye hizmet amacıyla kabul ettiğini kaydeden  Özkoyuncu, "il başkanı görevimin, bunların hiç birini gerçekleştirmeme imkan sağlanmaması nedeniyle üzgünüm. Diyarbakır halkından ve tüm partili dostlarımdan yapamadıklarımdan dolayı özür dilerim" dedi.



CA(GG/COŞ)