"FAKİRİ GÖNDERİP ZENGİNİ YERLEŞTİRMEYECEKSENİZ BİZ DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ"


Kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde görmek ve vatandaşların sorunlarını dinlemek için Okmeydanı'nda olduklarını belirten Günaydın, "Türkiye'de 19 milyonluk yapı stoğunun 7 milyonu yıkılacak. 500 milyar dolar para harcanacak. Eğer halkın yararına bir iş yapmak istiyorsanız, mahalleyi dağıtmak gibi bir amacınınız yoksa, fakiri yerinden sürüp yerine zenginleri yerleştirmek gibi bir amacınız yoksa biz de kentsel yenilemeden yanayız." diye konuştu.


"HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞANIN ELİNİ KIRARIZ"


AK Parti'nin yapmaya çalıştığının kentleri yenilemek olmadığını öne süren Günaydın, Sulukule örneğinin bunu gösterdiğini söyledi. Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü:


"Gelin beraber Sulukule'ye gidelim. Roman vatandaşlarımızı 60 km öteye sürdüler. Evlerini yıktılar. Yerlerine villalar yaptılar, yandaş yeni zenginlerini yerleştirdiler. Sulukule'de ne olduysa Tarlabaşı'nda o olmaktadır. Okmeydanı'nda da o olacaktır. Halkın iradesine danışılmıyor. Okmeydanı'ndan ilan ediyoruz. Yaşam hakkımıza, komşuluk ilişkilerimize zarar veren, hakkımızı elimizden almaya çalışanın elini kırarız.