Grup adına basın açıklamasını Hızır Yılmaz yaptı. Yılmaz, "Beykoz Belediyesi'nde yolsuzluklar sürerken belediye başkanı nerede? Aldığım duyumlara göre Kastamonu'da festivalde. Eğer belediye başkanımızın sergileyeceği birşey varsa Beykoz Belediyesi önünde sergileseydi. Umarım yolsuzlukları orada sergilememiştir. Basın açıklaması yapacağımızı bilmesine rağmen Beykoz'u terk etmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir" dedi.


"BU TEK BİR KİŞİNİN İŞİ OLAMAZ"


İlçede bir çok yolsuzluk olduğunu iddia eden Yılmaz, "Bu yolsuzlukları Beykoz kamuoyu zaten bilmektedir. Ama son hafta yaşanan bir olay yolsuzluğun ne kadar pervasızca yapıldığının çok tipik bir örneğidir. Beykoz Belediyesi'nin 2011'den beri periyodik zamanlarda İGDAŞ'a ödenmesi gereken borç için çekler kesilmiş ve mutemete teslim edilmiş. Mutemet de bankadan çekmiş ama borç ödenmemiş. Birileri bu parayı cebine koymuştur. Bu olay bir kereye mahsus ise 'bir memurun vicdansizlik yapip belediyenin parasını cebine attı' diye kabullenebiliriz. Ama bu olay 2011'den beri zaman zaman yapılıyorsa bu tek bir kişinin işi olamaz. Bunun Beykoz Belediyesi içinde başka ortakları olduğu gibi karşı kurumda, İGDAŞ'ta da bir el olduğunu düşünmek zorundayız" diye konuştu.


"AKP İKTİDAR SARHOŞLUĞU İÇİNDE"


CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, "Devletin savcılarını göreve çağırıyoruz. Devletin savcıları iktidarın savcıları değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcıları olmaktadirlar. Eğer olmazlarsa bunun hesabını soracağız" ifadesini kullandı.


Grup sloganların ardından olaysız şekilde dağıldı.