CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti'nin, İzmir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yaptığı son il kongresinde, devletin imkanlarını kullanarak taşıma yapıp yapmadığını, eğer yapmadıysa aynı gün DSİ'nin 48 otobüs kiralayarak insanları nereye götürdüğünün açıklanmasını istedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, şöyle dedi:

"Bu kiralama ve taşıma AKP için yapıldıysa suç işlenmiştir, üstelik devletin kurumlarını da kendilerine suç ortağı yapmış ve itibarsızlaştırmışlardır. Bu soruların cevabını bilgi edinme kanunları çerçevesinde öğrenmek istiyoruz. AKP'nin devletin imkanlarını har vurup harman savurduğunun son örneklerinden birisi İzmir'de yaşanmış mıdır? AKP, Sayın Başbakanın da katıldığı son İzmir il kongresine DSİ'nin, yani bir devlet kurumunun bütçesini kullanılarak kiralanan otobüslerle kendi kongresine insan taşımış mıdır? İzmir halkı adına öğrenmek istiyoruz."

"AÇILIŞA 500 KİŞİ KATILDI"

AK Parti İzmir İl Kongresi ile toplu açılış töreninin yan yana yapıldığına dikkati çeken CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Kimse bu otobüslerin, AKP il kongresi ile aynı güne denk getirilen ve Başbakanın İzmir'deki bazı barajlar için gerçekleştirdiği açılışlara insan taşıdığını söylemesin. Kongrelerinin yapıldığı salonun hemen yanı başında bir organizasyon yapılarak düzenlenen baraj açılışlarına, en iyimser tahminle bile 500 kişinin katıldığı ve Sayın Başbakan'ın bu törende 5-10 dakika kadar kaldığı aşikardır. Durum böyleyken 48 otobüsle taşınan yaklaşık 2 bin 500 kişinin nereye taşındığının acilen açıklanması istiyoruz" diye konuştu.

DSİ'nin 9 Haziran 2012 Cumartesi günü kiraladığı 48 otobüsün kiralama bedelini gösteren 46 bin 446 lira 55 kuruşluk faturayı da belge olarak sunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, polemik ya da AK Parti'nin yapmadığı hizmetler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadıklarını ancak, birilerinin halkın parası gibi kullanıp hava atma merakının hesabını da sormayı görev bildiklerini ekledi.

"AÇILIŞ İÇİN KİRALANDI"

DSİ 2'nci Bölge Müdürü Recep Özbal ise otobüslerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreni için kiralandığını söyledi. Özbal, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan o gün iki dev barajın açılışını yaptı. Açılışı yapılan projeler Türkiye Cumhuriyeti'nin en ender projeleri arasında yer alıyor. Biz bu tür resmi açılışlarda vatandaşları özendirmek için otobüs kiralıyoruz. O günkü kiralama da bu amaçla yapıldı. Bir siyasi parti kongresine insan taşımak bizi ilgilendirmez. Öyle bir şey olsa otobüslerin üzerinde partinin adı yazardı. Biz otobüsleri kiralayıp vatandaşları taşıdık, ancak o kişilerin gittiği yer bizi ilgilendirmiyor."



TG(AÖ/İD)