Antalya'da Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP il kongresi öğleden sonra adaylar, Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, Devrim Kök ve Mustafa Erdem'in konuşmalarıyla devam etti. Adayların konuşma sırası kurayla belirlendi.

Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, kongre salonun dolduran delegelere yönelik seçim konuşmasında "Kim genel başkan olursa olsun ona saygı duyacağız, sevgi duyacağız. Özer Ülken hiç bir zaman Deniz Baykalcı olmadı, Kılıçdaroğlucu da olmayacak. Özer Ülken bir nefer" dedi.

Ülken'in ardından kürsüye gelen adaylardan Devrim Kök kendisinin 'Kimsenin adayı olmadığını' söyledi. Kök, "Hiçbir belediye başkanı arkamda değil. Hiç kimse CHP parti tabanınıdan daha büyük değil. Ben tabanının adayıyım. Ben sizim" dedi.

Son olarak kürsüye gelen Mustafa Erdem, ise kongrede 100'ün üzerinde delegenin imzasıyla kongre divanına sunulan ve 614 delegenin oy çokluğuyla kabul edilen seçimlerin 'blok' liste esasına göre yapılacak olmasını eleştirdi. Aynı zamanda Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO) Başkanı olan Erdem, "Hani biz demokrattık?" dedi.

Konuşmaların ardından, kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'nda seçimlere geçildi. Salonda 614 delegenin oy kullanması için 8 sandık oluşturuldu. Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, delegenin oyuna sunduğu 28 kişilik kurultay delege listesinde sorunlar yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yer vermedi. Mustafa Erdem'in kurultay delege listesinde ise Baykal'a karşı 'çoban ateşi' yakan ve Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmasının ardından partiye dönen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul yer aldı. Oy verme işlemi saat 19.00'da başlayacak ve 21.00'de sona erecek.



EB (SU/RT)