Adana 7'nci İcra Müdürlüğü'nün 2012/2089 dosya numarasıyla başlatılan icra takibinde Adana Reklam Ajansı yöneticileri, geçen yıl Haziran ayında yapılan seçimler öncesi CHP'nin kampanyasındaki reklam ve tanıtım işlerinin parasının ödenmediği gerekçesiyle 7'nci İcra Müdürlüğü'ne başvurdu. Başlatılan icra takibinde asıl alacağın 104 bin 589 lira olduğu, icra takibinin, faiz, masraf ve avukat ücretiyle birlikte 135 bin 603 liraya ulaştığı belirtildi. Söz konusu borcun, 16 bin 500 liralık bir kısmının ödendiği, kalan tutarın ise ödeneceği yönünde söz verilmesine rağmen ödenmediği ileri sürüldü.

PARTİYE GELDİLER

Bu gelişme üzerine, alacaklı firmanın avukatı Mehmet Ali Akgün ve 7'nci İcra Müdürlüğü yetkilileri, saat 11.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kuruköprü Mahallesi'nde bulunan CHP Adana İl Örgütü'ne geldi. Parti görevlilerine durumu anlatan avukat Akgün'ün gözetiminde, partinin toplantı salonunda bulunan masa ve sandalyeler haciz edildi.

Bu sırada parti binasına gelen CHP Adana İl Başkan Yardımcısı Zeki Eren, avukatla görüşerek haciz işleminin durdurulmasını istedi. Alacaklı firma ve CHP yetkilileri arasında telefonla yapılan görüşmenin sonucuna göre, haciz işlemine devam edilecek.

Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını söyleyen CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, 'icra' iddialarıyla ilgili olarak, daha önce, "Partiler yürüyen bir mekanizmadır. Borcu da olacak, alacağı da. Ancak, firma ödeme yaptığımız faturaları da takip dosyasına koymuş. Borcumuz, sözü edilen rakamın 3'te 1'i kadar. Onu da firmayla görüştük. Birkaç gün içinde ödeyeceğiz" diye açıklama yapmıştı.



YB(OA/AAA) (FOTOĞRAF)