Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Serinevler Spor Salonu'nda yapılan CHP Adana 11'inci Olağan İl Kongresi'ne delegelerin yanı sıra CHP'li milletvekilleri de katıldı. Öğle saatlerinde başlayan kongrenin divan başkanlığını CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptı. Tanrıkulu, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde iyi yönetilmediğini iddia ederek, "Türkiye komşularıyla savaş noktasına geldi. Ekonomide ise Türkiye'nin geldiği nokta hiç anlatıldığı gibi değil. Türkiye 10 yıldır iyi yönetilmiyor. Bu zaten her alanda kendini hissettiriyor" dedi.

Tek aday olarak seçime giren Orhan Sümer ise "Bizim ana hedefimiz yerel yönetimler. Yerel yönetimlerde de inşallah tüm ana kent ve ilçeleri alıp Adana'da CHP'yi birinci parti yapacağız. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın. Birlik, beraberlik ve dayanışma için içinde yürüyeceğiz" diye konuştu.

Tek listeyle gidilen kongrede 634 delegeden 410'u oy kullandı. Geçerli 343 oyun tamamını alan Orhan Sümer, İl Başkanı oldu. Eski CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerine başarı diledi.



MKA(YB/SS)