Dilhun GENÇDAL -Uğur CAN/İSTANBUL, CUMHURİYET  Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü, partinin 89. Kuruluş Yıldönümü'nde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenledi. Anıta çelenk konulan törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Afyon Karahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500'üncü İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'ndaki patlamada şehit olan 25 askeri anarak sözlerine başladı.


 CHP'nin kuruluşunu anlatan Salıcı,  "9 Eylül 1923'te Halk Fırkası ismiyle kurulan partimiz, Cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra 1924'te Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935'te ise bugünkü ismini, Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluştur, kuruluştur. Bu ülkenin her karışında, her kurumunda, her binasında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin harcı, tuğlası, emeği vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin çimentosudur. Cumhuriyet Halk Partisi, devrim, demokrasi, tam bağımsızlık, eğitim, gelişim, çağdaşlık demektir. Kısacası AKP'nin bugün sata sata bitiremediği ne varsa CHP'nin emeği demektir" dedi.


Türkiye'nin karanlık günlerden geçtiğini söyleyen Salıcı, "Cumhuriyetin kazanımlarının bir bir aşındırıldığı, yokluk içinde, bin bir emekle yaratılan kurumlarının, kuruluşlarının yok pahasına satıldığı, demokrasinin seçilmiş bir iktidar eliyle neredeyse askıya alındığı, hakkın hukukun çiğnendiği, tüm ülkenin sonu belli olmayan maceralara sürüklendiği bir süreçten geçiyoruz. Ancak buradan tüm halkımıza seslenmek, bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.


DG-UC (MK) (FOTOĞRAF)