Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına CHP İl teşkilatı adına çelenk konulması  ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun da katıldığı törende CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Cumhuriyetin 89'uncu kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek, "88 yıldır farklı bir kutlama vardı, bugün farklı bir kutlama var. Birileri bizim yaşam tarzımıza göz koymuş. Bizi bu yaşam tarzımızdan geri çevirmek istiyor. Aydınlık ve çağdaş Türkiye için bundan geri dönmemiz mümkün olamaz" dedi. Sağduyunun ağır bastığını ve bugün kendilerine hoşgörülü bir ortam hazırladığını kaydeden Karaahmetoğlu, şöyle konuştu:

"Şu bilinmelidir ki, koşullar ne olursa olsun biz Cumhuriyeti kutlarız. Bunu kimse engelleyemez. Cumhuriyet sadece CHP’lilerin sorunu değil, bunu bir yaşam biçimi kabul eden hangi siyasi kanatta olursa olsun herkesin sahip çıkması gereken bir koşuldur. Bugün her şeyimizi Cumhuriyet'e borçluyuz. Bugün burada yarın ülkenin her yerinde özellikle Ankara’da Cumhuriyet'e sahip çıkma direnişimiz devam edecek. Hiçbir güç bunu elimizden alamaz."

Valilik izniyle düzenlenen tören 10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yarın akşam fener alayı ve yürüyüş düzenlenecek.